Πυραυλική επίθεση σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία- Καταρρίφθηκε ιρανικό drone


Απρίλιος 10, 2023. Ελλάδα.

Πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αμερικανική στρατιωτική βάση στην Ανατολική Συρία αργά το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με ΜΜΕ και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ρωσικό πρακτορείο «Sputnik» μετέδωσε ότι η αμερικανική βάση στο κοίτασμα φυσικού αερίου «Κόνικο» δέχτηκε επίθεση με πυραύλους, σημειώνοντας ότι μια σειρά από εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή.

Το πρακτορείο ανέφερε, επικαλούμενο πηγές του, ότι «φλόγες και στήλες καπνού υψώνονται από την καρδιά της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης».

Ανέφερε ότι παρατηρήθηκε «βαριά πτήση αμερικανικών αεροσκαφών στην περιοχή μετά την επίθεση».

Ένα αερόστατο του «διεθνούς συνασπισμού» πέταξε πάνω από την περιοχή, καθώς τέθηκε συναγερμός σε όλες τις βάσεις  του Συνασπισμού στην περιοχή.


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν αναφέρει εκρήξεις


Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι δυνάμεις του «διεθνούς συνασπισμού» που σταθμεύουν στο «Κόνικο» κατέρριψαν «ένα drone, το οποίο πιθανότατα ανήκει σε ιρανικές πολιτοφυλακές».

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στο χωριό Αλ Ταμπίγια στην ανατολική ύπαιθρο του Ντέρι εζ Ζορ.

Το Παρατηρητήριο δεν αναφέρθηκε στην επίθεση με πυραύλους ή τις εκρήξεις μέσα στη βάση.


Erm News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr