Περιφέρεια Κουρδιστάν: Drone που έφερε βόμβες συνετρίβη στο Ντουχόκ


Απρίλιος 11, 2023. Ελλάδα.

Ερμπίλ.

 Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έφερε βόμβες έπεσε κοντά στο χωριό Μπότι στην υποπεριφέρεια Ζαουίτε στο Ντουχόκ του ιρακινού Κουρδιστάν. 

Από τη συντριβή του drone, του οποίου η προέλευση δεν έγινε γνωστή, δεν υπήρξαν απώλειες ζωής ή περιουσίας. Πρόκειται για το 6ο drone που έπεσε εντός των ορίων της πόλης Ντουχόκ το τελευταίο εξάμηνο.  

Το drone όταν έπεσε, χθες,  έγινε αντιληπτό από έναν πολίτη με το όνομα Χεμπάτ Μποτί που κατοικούσε στο χωριό.

Ο χωρικός είπε ότι τρεις βόμβες που δεν έχουν εκραγεί,  που ήτα συνδεδεμένες στο drone, έπεσαν στο σημείο της συντριβής του.

Ανέφερε ότι παρατηρούσε το drone τη στιγμή που έκοβε χόρτα για τα ζώα του στο κτήμα του, 2 χιλιόμετρα από το χωριό: «Οι τρεις βόμβες στο drone έπεσαν στο ίδιο σημείο. Καμία από αυτές δεν εξερράγη», είπε .

Ενημέρωσε τις δυνάμεις ασφαλείας για το περιστατικό και : «Οι δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν αμέσως στο σημείο. Και ξεκίνησαν έρευνα», είπε.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή δεν είναι το πρώτο drone που συνετρίβη στην πόλη Ντουχόκ: «Έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το τελευταίο drone που έπεσε. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία πληροφορία σε ποια χώρα ή δύναμη ανήκει», είπε.

Η στρατιωτική πηγή, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά της, πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν απώλειες ζωών ή περιουσιακών στοιχείων λόγω της συντριβής του drone στην ακατοίκητη περιοχή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπεσαν εντός των συνόρων της πόλης Ντουχόκ τους τελευταίους 6 μήνες, δύο στην υποπεριφέρεια Σελαντίζε, ένα στην υποπεριοχή Μπαμέρνι, ένα στην υποπεριοχή  Ετρούς και δύο στο χωριό Μπότι  στην περιοχή Ζαουίτε.

Οι περιοχές όπου έπεσαν τα drones είναι μεταξύ των περιοχών όπου σημειώθηκαν έντονες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του PKK και του τουρκικού στρατού. 

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση από τις δύο πλευρές για τα drones που συνετρίβησαν.

Rûdaw

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr