Μανιτάρια καπνού πάνω από τη Σεβαστούπολη- Επίθεση από σμήνος ουκρανικών καμικάζι drones


Απρίλιος 29, 2023. Ελλάδα.

Η επίθεση στην αποθήκη πετρελαίου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στη Σεβαστούπολη πραγματοποιήθηκε από ένα σμήνος drones καμικάζι τριών ομάδων των 10 drones Mugin-5 που απογειώθηκαν από την περιοχή της Οδησσού πέρα ​​από τη Μαύρη Θάλασσα και

χτύπησαν τα ξημερώματα γύρω στις τέσσερις το πρωί.

Τέσσερις δεξαμενές πετρελαίου καταστράφηκαν στην επίθεση και η πρόσκρουση άναψε μια φλόγα που φώτισε ολόκληρη τη Σεβαστούπολη.

Ρωσικές μονάδες ηλεκτρονικής προστασίας «Κρασούχ» κατέρριψαν 4 drones, ενώ ένα καταρρίφθηκε από το υβριδικό σύστημα αεράμυνας Παντσίρ S-1.

Αυτή η ουκρανική επίθεση θεωρείται μια από τις πιο σφοδρές μετά τις 6 Οκτωβρίου 2022, όταν πραγματοποιήθηκε μια θεαματική επίθεση στη γέφυρα του Κερτς, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές. Και τότε, όπως και τώρα, στόχος ήταν τα καύσιμα για τον ρωσικό στρατό, με τη διαφορά ότι τότε η επίθεση έγινε σε βυτιοφόρα καυσίμων στη σιδηροδρομική διάβαση που διέσχιζε τη γέφυρα.


Οι πυροσβέστες ακόμα δεν κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά, ενώ στην κατάσβεσή της συμμετείχε και η πυροσβεστική αμαξοστοιχία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων.  Αργότερα αναφέρθηκε ότι η φωτιά αναμένεται να ελεγχθεί γύρω στις 18:00 τοπική ώρα.

Τα drones Kamikaze Mugin είναι κινεζικά εμπορικά drones που αγόρασε η Ουκρανία και τροποποιήθηκαν από εμπορικές αποστολές αναγνώρισης σε drones καμικάζι, τα οποία έχουν ήδη συμμετάσχει αρκετές φορές σε επιθέσεις στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη.


Η τιμή της εμπορικής έκδοσης αυτού του κινεζικού drone είναι 15.000 δολάρια. 

 Τα drones Mugin-5 μπορούν να αγοραστούν διαδικτυακά από την «Alibaba drones» και είναι διαθέσιμα σε όποιον επιθυμεί να πληρώσει 15.000 δολάρια για αυτά. Πωλούνται επίσης στο Taobao στην ίδια τιμή.


BSC Happy Portal 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr