Τα αεροσκάφη Mig που παραδόθηκαν στο Κίεβο είναι ακατάλληλα για πτήσεις


Πολλά από τα μαχητικά MiG-29 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία αποδείχθηκαν άχρηστα και χρησιμοποιούνται για ανταλλακτικά, γράφει το βρετανικό περιοδικό «Economist»

Απρίλιος 24, 2023. Ελλάδα.

Ο «Economist» σημειώνει ότι η Πολωνία και η Σλοβακία παρέδωσαν οκτώ μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στο Κίεβο. 

«Η Πολωνία και η Σλοβακία έχουν παραδώσει περίπου οκτώ μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά πολλά από αυτά είναι ακατάλληλα για πτήση και χρησιμοποιούνται ως ανταλλακτικά», ανέφερε το περιοδικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του, από την αρχή της ρωσικής εισβολής, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει χάσει 60 μαχητικά, δηλαδή το 40% του προπολεμικού αεροπορικού στόλου. Αυτή τη στιγμή, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει περίπου 80 μαχητικά.

Ο «Economist» προσθέτει ότι τα σουηδικά μαχητικά ταιριάζουν ιδανικά στις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου, καθώς αναπτύχθηκαν ειδικά για την προστασία του σουηδικού εναέριου χώρου από τα ρωσικά αεροσκάφη. 

Ωστόσο, η Στοκχόλμη είχε λιγότερα από 100 τέτοια μαχητικά, με τη χώρα να έχει πουλήσει ή να μισθώσει περίπου 66 μαχητικά αεροσκάφη σε άλλες χώρες.

Και αφού η αίτησή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ μπλοκαρίστηκε (από την Τουρκία), η Σουηδία δεν θα τολμήσει να αποδυναμώσει τις αμυντικές της ικανότητες, σχολιάζει ο συντάκτης. Προσθέτει  ότι ο ουκρανικός στρατός επιδιώκει να αποκτήσει αμερικανικά F-16.


Trud

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr