Οι Λύκοι της Νύχτας – οι πιστοί rockers του Κρεμλίνου


Απρίλιος 29, 2023. Ελλάδα.

Εκατοντάδες rockers πιστοί στο Κρεμλίνο από το κλαμπ μοτοσυκλέτας «Λύκοι της Νύχτας» πέρασαν από τους δρόμους της Μόσχας και έκαναν μια «πατριωτική» βόλτα με μοτοσικλέτα στην Ευρώπη, αναφέρει το France Press.

Η βόλτα με τις μηχανές, της οποίας ηγήθηκε ο ιδρυτής και αρχηγός του συλλόγου Αλεξάντερ Ζαλνταστάνοφ, γνωστός και ως «Ο Χειρουργός», έχει στόχο να ολοκληρωθεί στις 9 Μαΐου στο Βερολίνο.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες κυμάτισαν ρωσικές και σοβιετικές σημαίες. Κάποιοι είχαν γραμμένο το γράμμα «Z» στις μοτοσυκλέτες τους, το οποίο έχει γίνει σύμβολο της λεγόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.


Με το όνομα «Δρόμοι της Νίκης», η πορεία υιοθέτησε το παραδοσιακό σύνθημα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία: «Δεν εγκαταλείπουμε ποτέ τους δικούς μας».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συνοδεία μοτοσικλετών έχει προγραμματιστεί να φτάσει στο Βόλγκογκραντ, το πρώην Στάλινγκραντ, την 1η Μαΐου, τον τόπο της αιματηρής μάχης μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία ανέτρεψε την παλίρροια του πολέμου υπέρ της ΕΣΣΔ και τους συμμάχους της.

Στη συνέχεια, οι rockers θα προχωρήσουν στο Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, όπου διεξάγονται σκληρές μάχες και όπου θα μοιράσουν βοήθεια σε πολίτες και Ρώσους στρατιώτες.

«Ο λαός του Ντονμπάς και εμείς είμαστε ένας λαός», είπε ο 34χρονος Αρτιόμ στο Γαλλικό Πρακτορείο πριν συμμετάσχει στην πορεία.

Ο Ζαλνταστάνοφ, ο αυτοαποκαλούμενος «φίλος» του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση για την υποστήριξή του στη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.


Τον Μάιο του 2015, του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Πολωνία, όπου ήθελε να οργανώσει μια «βόλτα με μοτοσικλέτα νίκης» στην Ευρώπη. Τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε εναντίον του η Βαρσοβία προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr