Οι Βούλγαροι υπολογίζουν στα Σκόπια 300 χιλιάδες «βουλγαρομακεδόνες» και ζητούν προνόμια

 


Συμμαχία των Βουλγαρομακεδόνων - Κίνημα Εθνικής Ενότητας και Σωτηρίας (AMB-DNES)

Μάιος 4, 2023. Ελλάδα.

Σκόπια.

Αν κρίνουμε από τους υπολογισμούς του προέδρου της Συμμαχίας των Βουλγαρομακεδόνων - Κίνημα Εθνικής Ενότητας και Σωτηρίας (AMB-DNES), Ντράγκαν Τσβετκόφσκι, υπάρχουν – απίστευτο- 160.000 Βούλγαροι στη Μακεδονία, αλλά ο αριθμός δεν είναι οριστικός γιατί υπάρχουν και τα ανήλικα παιδιά των κατόχων της διπλής υπηκοότητας!, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Και σύμφωνα με αυτά τα νούμερα, ο ισορροπιστής έδειξε ότι οι Βουλγαρομακεδόνες των Σκοπίων πρέπει να καλύπτουνακριβώς 2.300 θέσεις εργασίας στην κρατική διοίκηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η βουλγαρική κοινότητα της Βόρειας Μακεδονίας αποτελείται από Βουλγαρομακεδόνες, δηλαδή κατόχους διπλής υπηκοότητας, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 120.000, εκ των οποίων οι 19.645 έχουν ήδη εγγραφεί ως «Μακεδόνες» με βουλγαρική αυτογνωσία, δηλαδή άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία απόκτησης διπλής υπηκοότητας, ο αριθμός των οποίων είναι περίπου 35.000.

Άρα ο υπολογισμός του δείχνει ότι η βουλγαρική κοινότητα στη χώρα είναι περίπου 160.000, αλλά δεν είναι οριστικός γιατί δεν περιλαμβάνει τα ανήλικα τέκνα των κατόχων διπλής υπηκοότητας…


Ο Τσβετκόφσκι αναφέρθηκε και στα στοιχεία της απογραφής. 

Όπως είπε, η στήλη για την εθνότητα έμεινε κενή από 280.000 άτομα και αυτό από μόνο του κίνησε υποψίες και υπαινίσσεται το γεγονός ότι αυτοί οι 280.000 άνθρωποι είναι μέλη της βουλγαρικής κοινότητας στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Και όταν προσθέτει σε αυτό τους ήδη καταγεγραμμένους 19.645 κατόχους βουλγαρικής υπηκοότητας, ο Τσβετκόφσκι φτάνει σε 300.000 Βουλαρομακεδόνες στη χώρα.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα:

Επιπλέον, υποστηρίζει, και πάλι «ειδικά», ότι οι Βουλγαρομακεδόνες γεννήθηκαν στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας από οικογένειες που ήταν βουλγαρικές οικογένειες στο παρελθόν και όλοι έχουν βιολογικό δεσμό μέσω των γονιών τους, οι οποίοι ακόμη και σήμερα έχουν προσωπικά έγγραφα βουλγαρικής υπαγωγής.

Και στο τέλος καταλήγει ότι σύμφωνα με το νούμερο μέχρι το 2025 περίπου 30.000 Βούλγαροι των Σκοπίων θα έπρεπε να είχαν προσληφθεί σε δημόσιες θέσεις στα ιδρύματα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Και μέχρι τότε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής, δηλαδή ο αριθμός των 19.645 κατόχων διπλής υπηκοότητας,  θα πρέπει να προσληφθούν στο δημόσιο τουλάχιστον 2.300  Βουλγαρομακεδόνες, και ότι αυτό πρέπει να γίνει πριν από την αλλαγή του Συντάγματος, το αργότερο μέχρι τις 31.05.2023., όπως σημειώνεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr