Οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Λιβύη ξεπέρασαν τα 758 εκατομμύρια δολάρια σε 4 μήνες


Μάιος 3, 2023. Ελλάδα.

Οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Λιβύη ξεπέρασαν τα 758 εκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο έως το τέλος Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Τούρκων και Λιβύων ανέφερε σε δήλωση την Τετάρτη ότι τα στοιχεία του Συμβουλίου Τούρκων Εξαγωγέων έδειξαν ότι ο τομέας των χημικών και των προϊόντων του ξεπέρασε τον όγκο των εξαγωγών κατά 105,2 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενος από τον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας και των έτοιμων ρούχων με 103,4 εκατ. και μετά δημητριακά, όσπρια, ελαιούχοι σπόροι και τα προϊόντα τους με 102,7 εκατ.

Ο επικεφαλής της ένωσης, Μορτάντα Κρονφόλ, είπε, σε δηλώσεις ότι η δήλωση δίνει χώρο, ότι οι τουρκικές εξαγωγές ήταν παράλληλες κατά τους πρώτους 4 μήνες του τρέχοντος έτους με την ίδια περίοδο πέρυσι, παρά τις καταστροφικές επιπτώσεις των σεισμών στη χώρα.

Τόνισε τη σημασία των θεωρήσεων εισόδου και των απευθείας πτήσεων για το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών και για την αύξηση των εξαγωγών, όπως γράφει η Γενί Σαφάκ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr