Η Κροατία παρέδωσε στην Ουκρανία 9 ελικόπτερα Mi-8

 


Μάιος 9, 2023. Ελλάδα.

Κροατικά στρατιωτικά ελικόπτερα Mi-8 στάλθηκαν στην Ουκρανία. Αυτό ήταν μέρος της προαναγγελθείσας βοήθειας της Κροατίας προς την Ουκρανία, η οποία περιελάμβανε την παροχή 14 μεταγωγικών ελικοπτέρων Mi-8. 

Στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι εννέα ελικόπτερα βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.

Παρά τις προηγούμενες αναφορές για αποστολή τριών ελικοπτέρων στην Ουκρανία, μια πηγή που γνωρίζει την κατάσταση επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ψευδείς πληροφορίες – υπάρχουν ήδη 9 ελικόπτερα στην Ουκρανία.

 Τα υπόλοιπα ελικόπτερα θα μεταφερθούν στην Ουκρανία μέσω ξηράς.

Η Κροατία αποφάσισε να στείλει στην Ουκρανία 14 παλιά ελικόπτερα Mi-8 ρωσικής κατασκευής, τα οποία θεωρούνται απαρχαιωμένα και σύντομα θα αποτύχουν. Ωστόσο, στην Ουκρανία ανακοίνωσαν την ετοιμότητά τους να τα επισκευάσουν και να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν.

Ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς ανακοίνωσε για πρώτη φορά την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία με τη μορφή ελικοπτέρων μεταφοράς πέρυσι. 

Παρά το γεγονός ότι το κροατικό Υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες, θεωρώντας τις μυστικές, ο υπουργός Άμυνας Μάριο Μπανόζιτς επιβεβαίωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Οδησσό ότι τα ελικόπτερα θα μεταφερθούν πράγματι στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr