Θα αφαιρέσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον μυστικό εξοπλισμό από τα άρματα μάχης Abrams που θα παραδώσουν στην Ουκρανία;


Το αμερικανικό τανκ Abrams

Μάιος 9, 2023. Ελλάδα.

«Θα αφαιρέσουν οι ΗΠΑ διαβαθμισμένο εξοπλισμό από τα άρματα μάχης Abrams πριν τον παραδώσουν στην Ουκρανία;»

Αυτή η ερώτηση προκαλεί μεγάλη ανησυχία και ενδιαφέρον στους παρατηρητές, ειδικά με την κρίση που υπάρχει σήμερα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή.

Είναι γνωστό ότι τα άρματα μάχης Abrams είναι από τα πιο αποτελεσματικά όπλα στον κόσμο και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές συγκρούσεις και πολέμους στον πλανήτη.

Ως εκ τούτου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αφαιρέσουν διαβαθμισμένο εξοπλισμό από τα άρματα μάχης Abrams για να διασφαλίσουν ότι η ευαίσθητη τεχνολογία δεν θα διαρρεύσει σε κανέναν άλλο, αυτό τουλάχιστον αναφέρει η USA Today.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αφαιρέσουν μυστικό εξοπλισμό από τα άρματα μάχης Abrams που θα παραδοθούν στην Ουκρανία για να μην πέσουν στα χέρια του ρωσικού στρατού.

«Αυτά τα ισχυρά άρματα μάχης δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο πεδίο της μάχης του επόμενους μήνες, λόγω του γεγονότος ότι τροποποιούνται για να αφαιρέσουν ευαίσθητες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων», αναφέρει η εφημερίδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζαν αρχικά να συναρμολογήσουν νέα άρματα μάχης Abrams για τους Ουκρανούς στην τελευταία τροποποίηση M1A2, αλλά αργότερα αποφασίστηκε να πάρουν τα άρματα μάχης από το Πεντάγωνο για να επιταχύνουν τις παραδόσεις και αναμένεται να μεταφερθούν μέχρι το φθινόπωρο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr