Πρώην βοηθός του Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος πήρε ...‘μπαχτσίσι’ ένα δισεκατομμύριο δολάρια

 Η πρόεδρος του "Καλού Κόμματος", Μεράλ Ακσενέρ ρωτάει τον Ερντογάν στην προεκλογική συγκέντρωση στο Μαλτεπέ «Ποιος τσέπωσε ένα δισεκατομμύριο δολάρια;»- ( εφημερίδα Sozcu)


Μάιος 8, 2023. Ελλάδα.

Κατηγορίες για διαφθορά έπληξαν για άλλη μια φορά τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά με την αποκάλυψη του επιχειρηματία Αλί Γιεσιλντάγ (Ali Yeşildağ), ο οποίος ήταν στον

στενό κύκλο του Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι ο αρχηγός του τουρκικού κράτους κέρδισε ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μια πράξη διαφθοράς στον Διαγωνισμό για το αεροδρόμιο της Αττάλειας.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας εμφανίστηκε πρόσφατα σε βίντεο μιλώντας για τον διαγωνισμό για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Αττάλειας, λέγοντας ότι ο Ερντογάν κάποτε «έβγαλε» περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια από αυτόν τον διαγωνισμό, ενώ το τουρκικό ταμείο έχασε 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτόν, ήταν το 2007 όταν ο Ερντογάν ήταν πρωθυπουργός.

Ο Γιεσιλντάγ ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν ως βοηθός του Ερντογάν και είναι μέλος οικογένειας  με επιρροή στην τουρκική κοινωνία, είπε ότι αυτός και ο Αλί Ιχσάν Αρλσάν, γνωστός και ως Μουτζαχίντ Αρσλάν (Mujahid Arslan), βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) από το 2015, ήταν βασικά πρόσωπα του σε μια εγκληματική οργάνωση που βοήθησε τον Ερντογάν να επωφεληθεί από κόλπα μέσω της χειραγώγησης ενός διαγωνισμού για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Αττάλειας.

 Ο πρώην βοηθός του Ερντογάν υπόσχεται να αποκαλύψει σοβαρά σκάνδαλα


Ο Γιεσιλντάγ χρησιμοποίησε τη φράση «επικίνδυνος» όταν μιλούσε για τον Ερντογάν, όταν είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να σας κλέψει τα χρήματά σας και να σας κάνει να τον χειροκροτήσετε, κάτι που είναι επικίνδυνη μαρτυρία ενός επιχειρηματία που ανήκει σε οικογένεια με μακροχρόνια και στενή σχέση με τον Ερντογάν, αφού ο αδερφός του Γιεσιλντάγ ήταν ο «έμπιστος άνθρωπος» του Erdoğan.

 Όταν φυλακίστηκε το 1999, σκόπιμα πήγε φυλακή για να είναι με τον Ερντογάν και μετά έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Τουρκία.

«Ποιος τσέπωσε ένα δισεκατομμύριο δολάρια;»

Επιπλέον, ο Γιεσιλντάγ επιβεβαίωσε ότι θα αποκαλύψει περισσότερες υποθέσεις διαφθοράς του Προέδρου της Τουρκίας και όταν ανακαλυφθούν όλοι θα σοκαριστούν και τόνισε ότι θα αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες αυτής της συνωμοσίας.

Μάλιστα, η  πρόεδρος του Κόμματος IYI  Μεράλ Ακσενέρ ανέβασε το βίντεο του Ali Yeşildağ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες στη συγκέντρωση της Εθνικής Συμμαχίας στην Κωνσταντινούπολη και έκανε την ερώτηση στον Ταγίπ Ερντογάν «Ποιος τσέπωσε ένα δισεκατομμύριο δολάρια;»

Και συνέχισε η Ακσενέρ:

«…αλλά χθες, ένας οικογενειακός σας φίλος κυκλοφόρησε ένα βίντεο από ένα μέλος της οικογένειας Yeşildağ, που μπήκε στη φυλακή για να μην του συμβεί τίποτα».

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr