Ο Έντι Ράμα σε βιντεοσκοπημένο Μήνυμα υποστηρίζει την επανεκλογή του προέδρου Ερντογάν

 


Μάιος 9, 2023. Ελλάδα

Δηλώσεις για τις γενικές εκλογές στην Τουρκία έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσίευσε σήμερα.

Εκφράζοντας ότι οι εκλογές στην Τουρκία έχουν μεγάλη σημασία όχι μόνο για την Τουρκία και τον λαό της, αλλά και για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη , ο Ράμα είπε ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι αστικό καθήκον του τουρκικού λαού.

«Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να κάνει καλύτερα από ό,τι κάνει τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει. Ωστόσο, ενώ σέβομαι κάθε μέλος του τουρκικού λαού, θα ήθελα να εκφράσω την υψηλότερη εκτίμησή μου στον Πρόεδρο Ερντογάν».

 Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε: «Το όραμα, το θάρρος, η θέληση και η ακούραστη ενέργειά του έχουν μετατρέψει την Τουρκία σε παράδειγμα τεράστιας αλλαγής στα μάτια όλου του κόσμου», είπε.

Έδωσε έμφαση στα επιτεύγματα του Προέδρου Ερντογάν στη διεθνή σκηνή.

Τόνισε ότι υπάρχουν πολίτες που υπερασπίζονται αποφασιστικά τον Πρόεδρο Ερντογάν:

 «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά για την Ευρώπη, η εμπειρία και η προσωπικότητα του Προέδρου της Τουρκίας λειτουργούν ως μεσολαβητές για την παράδοση σιτηρών στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Ο ρόλος και η αποφασιστικότητά του στη μάχη κατά των φωλιών τρομοκρατίας είναι πολύ σημαντικές για να αγνοηθούν από εκείνους που καθορίζουν το μέλλον της Τουρκίας την επόμενη Κυριακή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι φίλος που στέκεται στο πλευρό της Αλβανίας και του λαού της στις πιο δύσκολες στιγμές.

Είπε ο Έντι Ράμα:

« Μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αλβανία η Τουρκία ήταν που μας στήριξε και ήταν το πρώτο κράτος που αναγνώρισε το Κοσσυφοπέδιο όταν η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου κήρυξε την ανεξαρτησία της. Για μένα προσωπικά, ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν είναι απλώς ένας φίλος της μαύρης ημέρας. Η Τουρκία  έχει στηρίξει εκατοντάδες σεισμόπληκτες αλβανικές οικογένειες για να χτίσουν νέα σπίτια και να παράσχει υποστήριξη εμβολίων κατά του θανατηφόρου Covid-19 σε μια εποχή που άλλες χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα», είπε ο Ράμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr