Η Ρωσία ξεκινά επίθεση στο Μπαχμούτ με την υποστήριξη αερομεταφερόμενων δυνάμεων

 


Μάιος 5, 2023. Ελλάδα.

Την Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη επίθεσης των δυνάμεών του στο Μπαχμούτ, με την υποστήριξη των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων.

Το υπουργείο είπε ότι οι επιθετικές του μονάδες συνεχίζουν να προελαύνουν στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Ένα κανάλι στο Telegram, «Bakhmut 2022», το βράδυ της Παρασκευής, δημοσίευσε ένα βίντεο κλιπ που δείχνει πυρκαγιά στην πόλη Μπαχμούτ και τις μαινόμενες φωτιές παντού.

Το βίντεο δείχνει ένα σχόλιο στα ουκρανικά για το τι συμβαίνει στο Μπαχμούτ.


Το δημοφιλές κανάλι Telegram «Operation Z: War Reporters in the Russian Spring» ανέφερε ότι «ένα μπαράζ εκτοξευτών ρουκετών РСЗО βομβάρδισε μια από τις τελευταίες γειτονιές των ουκρανικών δυνάμεων».

Πρόσθεσε, «ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες από την περιοχή Μπαχμούτ έγραψε: Το Μπαχμούτ φωτίζεται σαν να γιορτάζει την Πρωτοχρονιά».

Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επαληθευτεί, ούτε έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μέχρι στιγμής για αυτό..

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της Ομάδας Βάγκνερ Γιεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι δυνάμεις του «σήμερα είχαν προχωρήσει σε διάφορες κατευθύνσεις έως και 170 μέτρα και κατέλαβαν 59.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Μπαχμούτ» και ότι «μόνο 2,52 τετραγωνικά χιλιόμετρα βρίσκονται υπό τον έλεγχο του εχθρού».

Πρόσθεσε, «Όπως είπα σήμερα, έχουμε ακόμα υπολείμματα ευκαιρίας να πάρουμε τον έλεγχο του Μπαχμούτ μέχρι το τέλος της 9ης Μαΐου. Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά».

Ο διοικητής της ομάδας Βάγκνερ αποκαλύπτει τρομακτικές απώλειες και θεωρεί υπεύθυνη την ηγεσία του στρατού.

Νωρίτερα, το Κίεβο είπε ότι οι μαχητές της Βάγκνερ ενίσχυαν τις θέσεις τους για να προσπαθήσουν να καταλάβουν την πόλη πριν η Ρωσία γιορτάσει την Ημέρα της Νίκης την επόμενη εβδομάδα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr