Τα Σκοπιανά- β΄ μέρος - Πως ο Τίτο πέτυχε τους κύριους στόχους του στην Ελλάδα

Η "πλατεία Μακεδονίας"  των Σκοπίων με το επιβλητικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Απρίλιος 3, 2023. Ελλάδα

 Το παρόν είναι η συνέχεια του  Α΄ μέρους του άρθρου: -Τα Σκοπιανά- Η γλώσσα των Νοτιο - Σλάβων των Σκοπίων

  Γράφει ο Δημήτριος Γιουματζίδης

 

 Η πολιτική των ΗΠΑ

  

 

     Στις 26 Δεκεμβρίου 1944, πέντε (5) μήνες πριν την δημοσιοποίηση του νέου Σκοπιανού  αλφαβήτου από την «Επιτροπή Κολισέφσκι»,  ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Φραγκλίνος Ρούσβελτ, δια του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Έντουαρτ Ράϊλι Στετίνιους, με την εγκύκλιο υπ’ αριθ. 868014/24.12.1944 προς τους Πρεσβευτές και Προξένους των ΗΠΑ, διατύπωσε την ξεκάθαρη θέση ότι :

      «Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει επισημάνει αύξουσα προπαγάνδα και ημιεπίσημες δηλώσεις περί Αυτόνομης Μακεδονίας κυρίως από την Βουλγαρική πλευρά, αλλά και από Γιουγκοσλάβους Παρτιζάνους καθώς και άλλες πηγές, συμπεριλαμβάνοντας και Ελληνικό έδαφος στο σχεδιαζόμενο Κρατίδιο.   Η Κυβέρνησή μας θεωρεί κάθε συζήτηση περί Μακεδονικού «Έθνους», Μακεδονικής «Πατρίδας», ή Μακεδονικής «εθνικής συνειδήσεως» ως αδικαιολόγητη δημαγωγία, χωρίς εθνική ή πολιτική υπόσταση, και στην παρούσα επαναφορά του μοιάζει πιθανή πρόφαση για επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδος.  

     Η εγκεκριμένη πολιτική της Κυβερνήσεώς μας είναι να αντιτάσσεται σε κάθε αναβίωση του Μακεδονικού που εμπλέκει την Ελλάδα. Η Ελληνική περιοχή της Μακεδονίας κατοικείται κατά μεγάλο μέρος από Έλληνες, οι Έλληνες δε αυτοί δεν έχουν καμία πρόθεση (αυτονομήσεως) και αντιτάσσονται στην δημιουργία Μακεδονικού Κρατιδίου. Ο ισχυρισμός για σοβαρή συμμετοχή Ελλήνων σε μια τέτοια ανακίνηση θεωρείται ψευδής. Η Κυβέρνησή μας  θα θεωρήσει υπεύθυνη κάθε Κυβέρνηση ή ομάδες Κρατών που ανέχονται ή ενθαρρύνουν απειλές ή επιθετικές ενέργειες «Μακεδονικών δυνάμεων» εναντίον της Ελλάδος»

     Το έγγραφο της εγκυκλίου είναι το παρακάτω:  

         


Στις 17 Φεβρουαρίου 1950 η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ σε απόρρητο πληροφοριακό δελτίο, που αποχαρακτηρίσθηκε το 2001 αναφέρει επι λέξη ότι:

Η Μακεδονική γλώσσα κατασκευάσθηκε

Είναι μεταξύ Σερβικής και Βουλγαρικής γλώσσας με μεγαλύτερη σχέση με την Βουλγαρική 

Αυτή η γλώσσα ποτέ δεν γράφηκε σε βιβλία

Μερικοί κομουνιστές αντιτίθενται στην νέα γλώσσα

 Η 1η και η 6η σελίδα του πληροφορικού δελτίου είναι οι παρακάτω:

 

   


 
Δυστυχώς τα επόμενα χρόνια οι ΗΠΑ, ξεχνώντας την τεράστια συνεισφορά των Ελλήνων στην νίκη των συμμαχικών δυνάμεων κατά της Γερμανίας στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο (1940-1944), και ποια ήταν η αρχική θέση τους για την σκοπιανή προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδος, άλλαξαν πολιτική και μετατράπηκαν στους πιο φανατικούς υποστηρικτές του «Μακεδονισμού» των σλάβων της περιοχής των Σκοπίων, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

     Ακόμα και στις μέρες μας, ενώ διακηρύττουν την δήθεν φιλία τους προς την Ελλάδα την μαχαιρώνουν πισώπλατα.

     Έτσι ο πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς ο νεώτερος αναγνώρισε το 2004 το κράτος των Σκοπίων με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», λίγο πριν εγκαταλείψει την προεδρία των ΗΠΑ και ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ  για την οριστική ονομασία του γειτονικού κράτους.  

     Επίσης, πολύ πρόσφατα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε μία πρωτοφανή αυταρχική και ανθελληνική ενέργεια,  με διάταγμά του, στις 8 Ιουνίου 2021, συμπεριέλαβε την «Συμφωνία των Πρεσπών» σε εκείνα τα κείμενα στα οποία  απαγορεύεται να ασκείται οποιοδήποτε εμπόδιο εφαρμογής με κυρώσεις για όποιον το κάνει. Στους μη Αμερικανούς, δηλαδή και στους Έλληνες,  θα υπάρχει πρόβλημα εισόδου στις ΗΠΑ και για δε τους Ελληνοαμερικανούς  κυρώσεις στα  περιουσιακά τους  στοιχεία από τις οικονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

 

 

Η στάση της Βουλγαρίας

 

     Η Βουλγαρία ποτέ δεν αποδέχθηκε το κατασκευασμένο αλφάβητο της «Επιτροπής Κολισέφσκι» και μέχρι σήμερα θεωρεί την γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί ως δυτική διάλεκτο της Βουλγαρικής. Έχουν ακυρωθεί συναντήσεις υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών των δύο κρατών επειδή οι σκοπιανοί για σπάσιμο ζητούν μεταφραστή και οι Βούλγαροι λένε σας καταλαβαίνουμε δεν θέλουμε μεταφραστή από τα βουλγαρικά στα βουλγαρικά.

     Ο  πρώην διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Σόφιας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο focus, εκφράζει την Βουλγαρική άποψη για τα σκοπιανά. Παρακάτω παρατίθενται αποσπάσματα από αυτή την συνέντευξη όπως δημοσιεύτηκαν στον ιστοχώρο www.echedoros-a.gr.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

«Η ελίτ στα Σκόπια δεν θέλει ένταξη στην ΕΕ, γιατί θα χάσει το προνόμιο της κλεψιάς από το λαό»


Ιούνιος 3, 2014.

Σόφια.

Το ιδίωμα αυτό έγινε με βάση τη βουλγαρική γραμματική, αλλάζοντας μερικά γράμματα βουλγαρικά και μερικές εκατοντάδες λέξεις, προσθέτοντας πολλές σερβικές λέξεις καθώς και ξένες (λατινικές) λέξεις.

Είναι μια τεχνητή γλώσσα και αυτήν διδάσκονται στα σχολεία, ενώ όταν γυρίσουν στο σπίτι ομιλούν την τοπική διάλεκτο που είναι κατά βάση βουλγαρική. Αυτή είναι η «μακεδονική» γλώσσα- και είναι αστείο να διατείνονται ότι είναι μια γλώσσα των Μακεδόνων...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

     Μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από Έλληνες πολιτικούς η Βουλγαρική Κυβέρνηση αρνήθηκε να συμφωνήσει στην είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση προβάλλοντας ορισμένες απαιτήσεις. Δύο από αυτές, που η Βουλγαρία θέλει να περιέχονται στην συμβιβαστική Γαλλική πρόταση μεταξύ των δύο κρατών, είναι:

να συμπεριληφθούν στο Σύνταγμα των Σκοπίων, ως συστατική ομάδα  του κράτους των Σκοπίων, και οι Βούλγαροι που κατοικούν στα Σκόπια.

οι Σκοπιανοί να αποδεχθούν ότι η λεγόμενη «Μακεδονική Γλώσσα» προέρχεται από δυτικά Βουλγάρικα γλωσσικά ιδιώματα.

     Οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι έχουν δεχθεί τους όρους της Γαλλικής πρότασης, το τελικό κείμενο της οποίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί, και έχουν συστήσει επιτροπή για την αναθεώρηση του συντάγματός τους.

     Όπως απαίτησε η Βουλγαρία, θα μπορούσε και η Ελληνική πλευρά να διεκδικήσει αναγνώριση δικαιωμάτων στους πολυπληθείς γηγενείς κατοίκους Ελληνικής καταγωγής των Σκοπίων, που εγκλωβίσθηκαν το 1913, με την συνθήκη του Βουκουρεστίου, εντός των κρατικών ορίων της τότε Σερβίας και μετέπειτα  Γιουγκοσλαβίας και  που ο ίδιος ο Γκλιγκόροφ, πρώτος πρόεδρος του κράτους των Σκοπίων,  έχει δηλώσει δημοσίως ότι είναι τουλάχιστον 100.000.


 Ο Σκοπός όλων αυτών των Μεθοδεύσεων


 

     Από τα παραπάνω στοιχεία γίνεται φανερό ότι εδώ και πολλά χρόνια, από συγκεκριμένες ομάδες εξουσίας, γίνεται συστηματική προσπάθεια «Μακεδονοποίησης» των Σλαβικών πληθυσμών στο νότιο άκρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας και «Σλαβοποίησης» Ελληνικών πληθυσμών στον γεωγραφικό χώρο της ιστορικής Μακεδονίας εντός και εκτός Ελλάδος. Με τον όρο «Μακεδονοποίηση» εννοώ τις προσπάθειες σλαβικών ομάδων να οικειοποιηθούν τις έννοιες «Μακεδόνας» «Μακεδονικός» αλλά και την αντίστοιχη ιστορία των πραγματικών Μακεδόνων που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αποτελούν κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας, λαογραφίας και παράδοσης. Με τον όρο «Σλαβοποίηση» εννοώ την προσπάθεια ένταξης στην Σλαβική φυλετική ομάδα Ελλήνων της Μακεδονίας επειδή γνωρίζουν τα «εντόπικα». Είναι γνωστό ότι οι παραπάνω παράλληλες ενέργειες στις εκατέρωθεν πλευρές των συνόρων αλλά και στις ομογενειακές ομάδες του εξωτερικού γίνονται από καλά οργανωμένες ομάδες που έχουν δημιουργήσει ανθρώπινα  δίκτυα επηρεασμού συνειδήσεων διαθέτοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

     Με την κατασκευή «Μακεδονικής» γλώσσας και ως επακόλουθο την δημιουργία μιας νέας εθνότητας και ενός νέου κρατικού μορφώματος με το όνομα «Μακεδονία» στο νότιο άκρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ο Ιωσήφ Μπρόζ Τίτο, ως ο αναμφισβήτητος ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας κατά την διάρκεια και μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, και οι ξένες δυνάμεις που τον στήριζαν, προσπαθούν :

να περιορίσουν την επιρροή των Βουλγάρων σε αυτή την περιοχή.

να περιορίσουν την έκταση της επικράτειας της Σερβίας που πριν τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο κυριαρχούσε στο εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας.

να παρεμβάλουν ανάμεσα στην Σερβία και την Ελλάδα ένα νέο κρατικό μόρφωμα για να αποτραπούν κοινά σύνορα μεταξύ τους.

να οικειοποιηθούν και να αφομοιώσουν ευκολότερα τους πολυπληθείς γηγενείς ΄Έλληνες των Σκοπίων.

να οικειοποιηθούν  τους Έλληνες που γνωρίζουν τα «εντόπια» προπαγανδίζοντας με κάθε τρόπο και κόστος ότι τα «εντόπια» είναι σκοπιανά και αυτοί που τα μιλάνε είναι σλάβοι «Μακεδόνες» και όχι Έλληνες.

να δημιουργήσουν, σε πρώτη φάση,  ψευδεπίγραφη «Μακεδονική»  μειονότητα εντός της Ελλάδος.

να ενσωματώσουν στο  νέο κρατικό μόρφωμα τα εδάφη της Ελληνικής περιφέρειας της Μακεδονίας. (Καταδίκη Τίτο στην 6η ολομέλεια του ΚΚΕ για «κατακτητικά σχέδια εναντίον της Ελληνικής Μακεδονίας», τον Οκτώβριο του 1949)

να αποκτήσουν πρόσβαση στην θάλασσα μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στον Θερμαϊκό κόλπο. 

 

Η Ελληνική Πλευρά

 

     Τα Ελληνικά κόμματα εξουσίας, ενώ ήξεραν όλα τα παραπάνω, στάθηκαν, εδώ και δεκαετίες, ανίκανα να εμποδίσουν ή να ενημερώσουν τους Έλληνες για τις ανιστόρητες επιδιώξεις και τους πραγματικούς σκοπούς της έντονης Σκοπιανής προπαγάνδας εντός και εκτός Ελλάδος.

     Όλα αυτά τα χρόνια μας καθησύχαζαν λέγοντας να μην ανησυχούμε γιατί τα Σκόπια είναι ένα μικρό και αδύναμο κρατίδιο κλπ κλπ ενώ αντιθέτως η Σκοπιανοί, είτε ως μέρος της Γιουγκοσλαβίας είτε ως ανεξάρτητο κράτος  δούλευαν μεθοδικά, εντός και εκτός Ελλάδος, με οργανωμένα και καλά χρηματοδοτούμενα δίκτυα ανθρώπων για την εδραίωση του «Μακεδονισμού» δηλαδή την αναγνώριση «Μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας.

 Το 1944 συστήνεται για πρώτη φορά «Μακεδονική» Ομοσπονδιακή διοικητική περιφέρεια στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβίας και «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα. Τότε έλεγαν μην ανησυχείτε είναι μέρος της Γιουγκοσλαβίας.

Μετά 2 χρόνια, το 1946, ενώ όλη η Ευρώπη ανασυγκροτείται, στην Ελλάδα ξεκινάει εμφύλιος πόλεμος  κατά την διάρκεια του οποίου προτείνεται η απόσχιση του γεωγραφικού χώρου της ιστορικής Μακεδονίας από την Ελλάδα, και η δημιουργία ανεξάρτητου κράτους των «Σλαβομακεδόνων» στα πλαίσια Βαλκανικής Ομοσπονδίας. Δεν έγινε κατορθωτή αυτή η επιδίωξη και οι πολιτικοί έλεγαν ότι είναι ιδεολογικοί οι λόγοι αντιπαράθεσης. 

Μετά 47 χρόνια, το 1991, η ομόσπονδη διοικητική περιφέρεια  ανεξαρτητοποιείται  από την Γιουγκοσλαβία και δημιουργείται ανεξάρτητο κράτος με το όνομα «Μακεδονία». Οι Έλληνες διαδηλώνουν σε μεγάλα συλλαλητήρια για να δείξουν την δυσαρέσκειά τους. Οι πολιτικοί τα αγνοούν και  συνεχίζουν να μας καθησυχάζουν λέγοντας ότι είναι ένα μικρό και αδύναμο κράτος.

Μετά 27 χρόνια, το 2018, Έλληνες πολιτικοί, παρά τις εντονότατες αντιδράσεις Ελλήνων σε κάθε πόλη της Ελλάδος και του εξωτερικού, υπογράφουν την «Συμφωνία των Πρεσπών» που δικαιώνει στο σύνολό της την προπαγάνδα των Σκοπιανών και αναγνωρίζει κράτος με το όνομα «Μακεδονία» στην ονομασία του (Το Βόρεια μπροστά δεν μειώνει  διεκδικήσεις από  στους Σκοπιανούς) και το χειρότερο από όλα αναγνωρίζει σκέτο «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, ενισχύοντας τον επεκτατισμό των Σκοπιανών. Τώρα άλλοι πολιτικοί λένε τί καλή συμφωνία είναι, υποτιμώντας την νοημοσύνη φυσιολογικού ανθρώπου,  και άλλοι, δήθεν πατριώτες, λένε δεν φταίμε εμείς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να δικαιολογήσουν την δική τους απραξία.

Μετά 4 χρόνια, το 2022, Ελληνικό δικαστήριο, βασιζόμενο στην «Συμφωνία των Πρεσπών» αναγνωρίζει «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα». Οι νομικές αντιδράσει, μέχρι στιγμής, δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Και πάλι, άλλοι πολιτικοί λένε τί καλή απόφαση είναι,  και άλλοι να κρύβονται ή να λένε δεν φταίμε εμείς για να μην κάνουν τίποτα.

Την ίδια χρονιά, το 2022, ήδη έχει γίνει αίτημα διδασκαλίας «Μακεδονικής» γλώσσας σε Ελληνικό πανεπιστήμια σε εφαρμογή της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Οι περισσότεροι πανεπιστημιακοί αντιδρούν, ορισμένοι το αποδέχονται, αλλά δεν έχει γίνει αποδεκτό συλλογικά. Υπάρχει όμως η «Συμφωνία των Πρεσπών» που το επιτρέπει.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, με αυτή την δυναμική, είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί αναγνώριση «Μακεδονικής» μειονότητας εντός της Ελλάδος, Ορισμένοι πολιτικοί θα το δεχθούν ευχαρίστως, άλλοι, απονήρευτοι, θα το υποβαθμίσουν λέγοντας «και τί έγινε»  και ορισμένοι, δήθεν πατριώτες, θα εξακολουθήσουν να μας καθησυχάζουν λέγοντας ότι αυτά δεν είναι δυνατό να γίνουν και ότι είναι κινδυνολογίες, για να μην κάνουν, πάλι, καμία ενέργεια. Τελικά θα βρεθούμε προ τετελεσμένου γεγονότος εάν δεν συνειδητοποιήσουμε και δεν αντιδράσουμε εμείς οι ίδιοι για τις επερχόμενες εξελίξεις βάση της «Συμφωνίας των Πρεσπών». 

Μετά 10, 20 ή 30 χρόνια τί θα συμβεί; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Οι πολιτικοί και τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για να αποφύγουν τις ευθύνες τους, ήδη μας λένε κινδυνολόγους και συνωμοσιολόγους. Ποιο θα είναι το τετελεσμένο γεγονός που θα προσπαθήσουν να μας πείσουν να αποδεκτούμε, για το καλό της ειρήνης στα βαλκάνια !!!

 

     Παρά τα όσα λέγονται, Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αναγνωρίσει αμέσως ή εμμέσως «Μακεδονική» γλώσσα.

 

     .α)   Η βασική αναγνώριση Μακεδονικής Γλώσσας από Έλληνες πολιτικούς  γίνεται μέσω της «Συμφωνία των Πρεσπών» η οποία με 153 ψήφους βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου στις 25 Ιανουαρίου 2019 υπερψηφίζεται και γίνεται νόμος του κράτους.  Είναι αδιανόητο ιστορικά, Έλληνες πολιτικοί, να υπογράψουν ή να υποστηρίξουν με ζήλο μία «Συμφωνία» που νομιμοποιεί  την αυθαίρετη, ανιστόρητη και επεκτατική εις βάρος της Ελλάδος προπαγάνδα των Σκοπιανών και των υποστηρικτών τους για «Μακεδονική»  γλώσσα και έθνος και πολλά άλλα.

 

 

 

 

     Στο άρθρο 1 παράγραφος 3 εδάφιο γ) και στο άρθρο 7 παράγραφος 4 της «Συμφωνίας των Πρεσπών» αναφέρεται επι λέξη:



 .β)   Η πρώτη, όμως, έμμεση αναγνώριση «Μακεδονικής» Γλώσσας, όπως αναφέρει σαφέστατα το άρθρο 1 παράγραφος 3 εδάφιο γ) της «Συμφωνίας των Πρεσπών», έγινε στην Αθήνα το 1977 μέσα στα πλαίσια της Τρίτης Συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων.  Σε αυτή την διάταξη αντέδρασε με άρθρο του ο καθηγητής Γ.Μπαμπινιώτης, που συμμετείχε στην Συνδιάσκεψη, λέγοντας ότι στην συγκεκριμένη Συνδιάσκεψη δεν έγινε αναγνώριση «Μακεδονικής» γλώσσας. Το κόμμα όμως που τότε κυβερνούσε και κυβερνάει και σήμερα δεν ζήτησε ποτέ την απάλειψη αυτής της διατύπωσης ως ψευδούς. Αντιθέτως σήμερα επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και άρα δέχεται ότι τότε έγινε μία μορφή αναγνώρισης που οι Σκοπιανοί την έγραψαν μέσα στην ‘Συμφωνία των Πρεσπών».

 

      .γ)    Στις 14 Φεβ. 2019, η τότε Ελληνική κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την «Συμφωνία των Πρεσπών», αναγνώρισε με τον πιο επίσημο τρόπο την «Μακεδονική» γλώσσα σε μία προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση θέσεων μεταφραστών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος ΑΣΕΠ 4/14-2-2019 όπως φαίνεται στις δύο επόμενες εικόνες που μπορεί οποιοσδήποτε να βρει στην ιστοσελίδα https://www.government.gov.gr.

 

     Η τωρινή κυβέρνηση αποσιωπά το γεγονός αυτό γιατί έχει αλλάξει πολιτική μετά τις εκλογές του 2019 και τώρα στηρίζει σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και άρα την ύπαρξη «Μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας.

   


Γενικά η «Συμφωνία των Πρεσπών» νομιμοποίησε τους περισσότερους από τους σκοπούς που έχουν σχέση με την Ελλάδα, και για τους οποίους ο Ιωσήφ Μπρόζ Τίτο κατασκεύασε ένα  νέο κράτος με το όνομα «Μακεδονία».   

Ο μόνος σκοπός των παραπάνω επιδιώξεων του Τίτο που δεν έχει πραγματοποιηθεί  από τους Σκοπιανούς είναι:

να ενσωματώσουν στο  νέο κρατικό μόρφωμα τα εδάφη της Ελληνικής περιφέρειας της Μακεδονίας.

 

                   Οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να μας καθησυχάζουν.

 

 

Έδεσσα 30 Απριλίου 2023

Γιουματζίδης Δημήτριος

 


Υστερόγραφο 1:

Η χρήση των όρων Σκόπια – Σκοπιανός – Σκοπιανά δεν περιέχει καμία διάθεση υποτίμησης ανθρώπων ή  καταστάσεων. Εγώ ως Μακεδόνας,  Έλληνας κάτοικος της πραγματικής γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας δεν επιτρέπω στον εαυτόν μου να χαρακτηρίσει με τον όρο που αυτοχαρακτηρίζομαι εγώ με υπερηφάνεια, κάποιους με σλάβικη καταγωγή ή παραπλανημένους Έλληνες από την έντονη, μακρόχρονη και καλά χρηματοδοτούμενη Σκοπιανή προπαγάνδα εντός και εκτός Ελλάδος. Οι Σλάβοι, εντός και εκτός Ελλάδος, που θέλουν να ταυτιστούν με τους Σκοπιανούς, πρέπει να γνωρίσουν την πραγματική τους ιστορία και να είναι υπερήφανοι για αυτή και να μην αναζητούν ξένες ταυτότητες υποκινούμενοι από διάφορα κέντρα εξουσίας που μας εμποδίζουν, για δικό τους όφελος, να ζήσουμε ειρηνικά ως γείτονες. Την διευκρίνιση αυτή την οφείλω κυρίως στους πολλούς Σκοπιανούς αλλά και παραπλανημένους Μακεδόνες Έλληνες, φίλους και φίλες που έχω.  Το ίδιο ισχύει και για τους όρους Σλάβος – Σλαβικός που δείχνουν μία διαφορετική καταγωγή από την Ελληνική και τίποτα παραπάνω.

 

Υστερόγραφο 2:

Αναλυτικά άρθρα για την νέα γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπάρχουν σε άρθρα των πανεπιστημιακών καθηγητών Νικόλαου Ανδριώτη, Σπυρίδωνα Σφέτα. και στην Βικιπαίδεια.  Γενικά οι πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτό το άρθρο προέρχονται από αναζήτηση στο διαδίκτυο. Εάν κάποιος θεωρεί ότι κάποιες  παραβιάζουν  πνευματικά του δικαιώματα παρακαλείται να το γνωστοποιήσει στο email: macedon.dg@gmail.com

 --

The Hellenic Information Team