Ο ρωσικός στρατός θα εφοδιάσει την ομάδα Βάγκνερ με πυρομαχικά και όπλα

 


Μάιος 7, 2023. Ελλάδα.

Μόσχα.

Οι μαχητές της μισθοφορικής ομάδας Wagner θα λάβουν τα πυρομαχικά και τα όπλα που είναι απαραίτητα για τη συνέχιση των εχθροπραξιών, ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας, Γεβγκένι Πριγκόζιν, στο κανάλι Telegram του γραφείου Τύπου του, αναφέρει το RIA Novosti.

«Υπόσχονται να μας δώσουν όσα πυρομαχικά και όπλα χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε τις περαιτέρω ενέργειες <...> Μας δίνεται ο Surovikin ως άτομο που θα λάβει όλες τις αποφάσεις στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Wagner σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας», είπε ο Πριγκόζιν.

Πρόσφατα, ο ιδρυτής της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ/Wagner παραπονέθηκε για την έλλειψη πυρομαχικών και είπε ότι στις 10 Μαΐου θα αποσύρει την ομάδα από το Αρτεμόβσκ (σημ. είναι η παλιά ονομασία της πόλης Μπαχμούτ).  

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, εξέφρασε την ετοιμότητά του να στείλει μαχητές από το ειδικό απόσπασμα Αχμάτ για να τους αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, τώρα το 95 τοις εκατό της επικράτειας του Αρτεμόβσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Το Αρτεμόβσκ (Μπαχμούτ) βρίσκεται στην ονομαζόμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ – DPR, βόρεια της Gorlovka .

 Αυτός είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για τον εφοδιασμό της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων στο Ντονμπάς. Σφοδρές μάχες διεξάγονται εδώ και πολλούς μήνες έξω από την πόλη.

--

The Hellenic Information Team