Που βρισκόταν ο Πούτιν τη στιγμή της επίθεσης στο Κρεμλίνο;


Μάιος 4, 2023. Ελλάδα.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν τραυματίστηκε και ότι δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο τη στιγμή της επίθεσης από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη ρωσική προεδρική κατοικία στην πρωτεύουσα Μόσχα, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν ήταν παρών στην κατοικία του στα περίχωρα της Μόσχας στη «Νόβα Ογκαρίοβα» και δεν τραυματίστηκε και το πρόγραμμά του δεν άλλαξε. Η ρωσική προεδρία θεώρησε την επίθεση ως απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.

Το Κρεμλίνο είπε ότι η επίθεση έλαβε χώρα μετά τα μεσάνυχτα και η τοποθεσία στόχος είναι ένα από τα κτίρια του Κρεμλίνου στην περιοχή με θέα στην Κόκκινη Πλατεία, η οποία είναι εντελώς κλειστή στα πλαίσια της προετοιμασίας για τη στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου, φαίνεται ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες προστασίας μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα drones και να τα καταρρίψουν.

Από την πλευρά της, η ρωσική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε επίσης την πτώση ενός ακόμη drone στην πόλη Κολόμνα στα περίχωρα της Μόσχας, περίπου 110 χιλιόμετρα από το κτίριο του Κρεμλίνου. Είπε ότι ασχολήθηκε εντατικά για να αφαιρέσει το εκρηκτικό γέμισμα της.

Καμία πλευρά δεν έχει ακόμη καθορίσει από πού προήλθαν τα drones, ειδικά από τη στιγμή που η Ρωσία κατηγόρησε ανοιχτά το Κίεβο ως υπεύθυνο για την επίθεση, αλλά δεδομένης της φύσης και του μεγέθους της έκρηξης, διάφορες αναλύσεις έδειξαν ότι τα  δύο drones ξεκίνησαν από το εσωτερικό της Μόσχας από κοντινή απόσταση που είναι δύσκολο να ανιχνευθεί από τα ραντάρ.

Αποκλείστηκε η πιθανότητα να απογειώθηκαν από το εξωτερικό, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Αν θεωρηθεί ότι αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν από το πλησιέστερο γεωγραφικό σημείο της Ουκρανίας, τότε θα πρέπει να μπορούν να πετούν μια απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων χωρίς να έχουν εντοπιστεί, και αυτό είναι παράλογο, σύμφωνα με τους παρατηρητές.

Al Jazeera

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr