Παραδοχή Έντι Ράμα: Τα Τίρανα οικοδομούνται με ξέπλυμα χρήματος

 


Πύργοι στα Τίρανα «πλυντήριο» εγκλήματος/ Παραδέχεται ο Ράμα: Ξεπλένονται χρήματα και σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο

Μάιος 9, 2023. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα παραδέχτηκε εμμέσως στο στούντιο TPZ ότι τα Τίρανα έχουν μετατραπεί σε «πλυντήριο» για τον καθαρισμό βρώμικων χρημάτων που προέρχονται από ναρκωτικά, τα οποία επενδύουν αλβανικές εγκληματικές ομάδες στον κατασκευαστικό τομέα της πρωτεύουσας, γράφουν τα αλβανικά media.

Αντιμέτωπος με την ευθύνη της εκλογής του Έριον Βελιάι ως υποψήφιου για τρίτη θητεία στα Τίρανα, όταν σε 8 χρόνια χορήγησε πάνω από 7 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα οικοδομικές άδειες, σκυροδετώντας το ιστορικό κέντρο με πύργους, ο Ράμα αντιτάχθηκε στο State Department για να προστατέψει τον δήμαρχο.

Ο Ράμα αμφισβητήθηκε από δημοσιογράφους για τα χρήματα που εισέρχονται σε αυτόν τον τομέα, τα οποία χρήματα δεν προέρχονται από το τραπεζικό σύστημα. 

Θεώρησε λανθασμένη την έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία περιγράφει την Αλβανία ως χώρα που ξεπλένεται χρήμα και πρόσθεσε ότι το ξέπλυμα χρήματος στις κατασκευές συμβαίνει συνήθως στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο αναλυτής Νεριτάν Σεγιαμίνι αντιμετώπισε τον πρωθυπουργό με το γεγονός ότι το 1 δισ. ευρώ που έχουν επενδυθεί στον κλάδο των ακινήτων τα τελευταία 3 χρόνια δεν φαίνεται να έχουν βγει από το τραπεζικό σύστημα και έχουν άτυπες πηγές.

«Στο ίδιο χρηματικό ποσό βγάζουν 2,37 δισ. ευρώ. Ξέρετε πόσα δάνεια πήραν; 320 εκατ. ευρώ.

 »2 δισ. ευρώ διαμερισμάτων δεν χρηματοδοτήθηκαν από το τραπεζικό σύστημα. Ή είμαστε η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, ή κάτι δεν πάει καλά. 

Ο χρηματοδότης στον κόσμο, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι το τραπεζικό σύστημα», κατέληξε ο Νεριτάν Σεγιαμίνι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr