Έκθεση «Μέγας Αλέξανδρος» στο Κουβέιτ - από καλλιτέχνιδες της χώρας


Μάιος 3, 2023. Ελλάδα.

Πόλη του Κουβέιτ.

Η διευθύντρια της έκθεσης της πλατφόρμας σύγχρονης τέχνης «CAP», Οφέλια Βαρντανιάν, δήλωσε ότι η έκθεση «Μέγας Αλέξανδρος στο Κουβέιτ - Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης», που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, ολοκλήρωσε τις δραστηριότητές της με ένα σετ

δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της παράστασης μουσικού συγκροτήματος και παραδοσιακών χορών από τη Μακεδονία, όπου επέτρεψε το κοινό να γνωρίσει την πλούσια ποικιλία των λαϊκών χορών που ενσαρκώνουν την ελληνική κληρονομιά φορώντας ρούχα που εκφράζουν την ατμόσφαιρα του λαϊκού περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Η Βαρντανιάν είπε ότι η CAP διοργάνωσε μια έκθεση που περιελάμβανε έργα γνωστών καλλιτεχνών, όπως οι Θουράγια αλ Μπακσάμι, Αμίρα Μπεχμπελάνι, Λίνα Χιτζάζι,  Λίλια Νουρ, Μανουέλα Γκιραγκοσσιάν και τα πλαστικά έργα ενσωματώνουν διαφορετικά καλλιτεχνικά και δημιουργικά ρεύματα και σχολές.


 Πρόσθεσε ότι η «CAP» θέλει πάντα να είναι ένας ευρύχωρος χώρος παρουσίασης απόψεων και ανταλλαγής εμπειριών και ο θεατής αυτής της διακεκριμένης έκθεσης μπορεί να ανακαλύψει μια διαδρομή για γυναίκες καλλιτέχνες.

Επεσήμανε ότι η έκθεση τέχνης συνεχίζεται και σήμερα, εξηγώντας ότι ο καλλιτεχνικός θίασος εμφανίστηκε στο Avenues Mall, καθώς και στο «LOYAC», για να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των πολιτισμών και να μυήσει το κοινό στην ελληνική καλλιτεχνική κληρονομιά.

Al Jarida

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr