Επίθεση στο Κρεμλίνο: Τα γραφεία του Πούτιν βρίσκονται κάτω από τον τρούλο του Παλατιού της Γερουσίας


Τα κεντρικά γραφεία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και το επίσημο διαμέρισμά του βρίσκονται στο παλάτι της Γερουσίας του Κρεμλίνου / Φωτογραφία: TSN.ua

 

Μάιος 3, 2023. Ελλάδα.

Στο παλάτι της Γερουσίας του Κρεμλίνου, ο θόλος του οποίου έπιασε φωτιά μετά από επίθεση με drone το βράδυ της 3ης Μαΐου, υπάρχουν διάφορα γραφεία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αίθουσες συνεδριάσεων, καθώς και το επίσημο διαμέρισμά του.

Αυτό ανέφερε η ανεξάρτητη δημοσιογράφος Φαρίντα Ρουστάμοβα  στο κανάλι της Telegam «Faridaily».

«Το παλάτι της Γερουσίας, στην αργκό του Κρεμλίνου συνήθως αποκαλείται ως «το πρώτο κτίριο» είναι οι περισσότεροι χώροι εργασίας που χρησιμοποιεί ο Πούτιν και η διοίκησή του βρίσκονται σε αυτό το κτίριο», έγραψε.

Εδώ βρίσκονται τα γραφεία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης και των αναπληρωτών του, καθώς και αίθουσες συνεδριάσεων.

«Θυμάστε την ιστορική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πριν τον πόλεμο; Πραγματοποιήθηκε στο Dome, ή Αίθουσα της Αικατερίνης, του παλατιού της Γερουσίας», γράφει η Ρουστάμοβα.

 


Στο παλάτι της Γερουσίας του Κρεμλίνου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πριν από μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία / Φωτογραφία: Telegram / faridaily

 

Επιπλέον, το διαμέρισμα του του προέδρου του Κρεμλίνου, βρίσκεται σε αυτό το κτίριο. Η Ρουστάμοβα υπενθύμισε ότι ήταν εδώ που ο Πούτιν δέχθηκε τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

«Πιθανώς, γι' αυτό το γεγονός ονομάστηκε απόπειρα κατά του προέδρου στο επίσημο μήνυμα του Κρεμλίνου», πρότεινε ο δημοσιογράφος.

Θυμίζουμε ότι το Κρεμλίνο σχολίασε τη νυχτερινή επίθεση της 3ης Μαΐου στην κύρια κατοικία του Ρώσου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν. Εκεί βέβαια κατηγορήθηκε για αυτό η Ουκρανία, η οποία φέρεται να χτύπησε με drones, γράφει η ουκρανική TSN.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr