Στην επέτειο της παράδοσης της Γερμανίας… Η ρωσική και η σοβιετική σημαία απαγορεύονται στο Βερολίνο

 


Ρωσική σημαία σε προηγούμενη εκδήλωση στο Βερολίνο

Μάιος 8, 2023. Ελλάδα.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου αποφάσισε τη Δευτέρα να απαγορεύσει τη χρήση της ρωσικής και της σοβιετικής σημαίας κοντά στο σοβιετικό μνημείο στο κέντρο της πόλης.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ανατρέπει την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου να ακυρώσει την απαγόρευση χρήσης σημαιών κατά τη διάρκεια του εορτασμού της παράδοσης της Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στις 8 και 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, απαγορεύεται η χρήση των δύο σημαιών κοντά στο μνημείο στο πάρκο Tiergarten του Βερολίνου, εκτός από τις κορδέλες του Αγίου Γεωργίου, που χρησιμοποιούνται ευρέως στη Ρωσία για τον εορτασμό της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Σε αντάλλαγμα, θα επιτρέπεται η χρήση ουκρανικών σημαιών, οι οποίες στο παρελθόν είχαν απαγορευτεί από την αστυνομία.

Στην απόφασή του, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο είπε: «Η προσδοκία της αστυνομίας ότι τα (ρωσικά) σύμβολα είναι πιθανό να οδηγήσουν σε βία υπό το φως του συνεχιζόμενου επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας είναι βάσιμη».

«Στο σημερινό πλαίσιο, μπορεί να γίνει κατανοητό ως εκδήλωση συμπάθειας για τον πόλεμο», πρόσθεσε, ενώ η αστυνομία χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου.

Αναμένεται ότι θα υπάρξει συγκέντρωση Ρώσων μοτοσυκλετιστών στη γερμανική πρωτεύουσα από τον φιλο-Κρεμλίνο κλαμπ «Νυχτερινοί Λύκοι», που πραγματοποίησε πορεία από τη Μόσχα στα τέλη του περασμένου Απριλίου.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην παρέλαση κυμάτισαν τη ρωσική και τη σοβιετική σημαία καθώς έφευγαν από τη Μόσχα στις 29 Απριλίου.

Μερικοί από αυτούς έβαλαν επίσης αυτοκόλλητα στις μοτοσυκλέτες τους με το γράμμα «Z», που συμβολίζει τη «ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr