Κριμαία: Καταρρίφθηκαν δύο ουκρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι

 

φωτό: Interfax Russia


Μάιος 6, 2023. Ελλάδα.

Οι δυνάμεις αεράμυνας της χερσονήσου της Κριμαίας κατέρριψαν σήμερα δύο βαλλιστικούς πυραύλους στον ουρανό πάνω από την Κριμαία, ανέφερε στο Telegram ο Όλεγκ Κριούτσκοφ , σύμβουλος του αρχηγού της χερσονήσου, μετέδωσε το TASS.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, ανακοίνωσε ότι καταρρίφθηκε βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από ουκρανικό τακτικό πυραυλικό σύστημα Grom-2.

«Οι πληροφορίες έχουν εξακριβωθεί. Δύο βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν πάνω από την Κριμαία», είπε ο Κριούτσκοφ.

Σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε ότι το σύστημα αεράμυνας ενεργοποιήθηκε στο βόρειο τμήμα της Κριμαίας, αλλά δεν υπήρξαν καταστροφές ή θύματα.

 Σύμφωνα με το Interfax Russia αυτή είναι η δεύτερη επίσημα επιβεβαιωμένη περίπτωση κατάρριψης πυραύλων Thunder πάνω από την Κριμαία: η πρώτη αναφέρθηκε τον Απρίλιο.

Από τον Αύγουστο του περασμένου έτους έχουν αναφερθεί περιοδικές αντιμετωπίσεις από την αεράμυνα της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, κυρίως για drones.

Στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, υπάρχει υψηλό, «κίτρινο», επίπεδο τρομοκρατικού κινδύνου, καθώς και καθεστώς αντίδρασης μεσαίου επιπέδου.


 Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τη Χερσώνα


Το Κίεβο ανέφερε ότι 6 Ουκρανοί ειδικοί στα εκρηκτικά σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή Χερσώνα

6 Ουκρανοί ειδικοί στα εκρηκτικά σκοτώθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σήμερα ενώ αποναρκοθετούσαν εδάφη στη νότια περιοχή Χερσώνα, μετέδωσε το Reuters.

Το πρακτορείο αναφέρεται σε μήνυμα στο «Telegram» των ουκρανικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και διάσωσης.

Το μήνυμα ανέφερε επίσης ότι άλλα δύο μέλη της ουκρανικής ομάδας αποναρκοθέτησης τραυματίστηκαν, καθώς και μια νοσοκόμα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρική βοήθεια και περαιτέρω νοσηλεία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr