Βαλκάνιοι ηγέτες καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν τον Ερντογάν

 


Μάιος 6, 2023. Ελλάδα.

 

Λίγο πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου, ο Πρόεδρος Ερντογάν έλαβε υποστήριξη από τους ηγέτες των κρατών στα Βαλκάνια. 

Στα βίντεο που μοιράστηκαν, οι ηγέτες κάλεσαν τους πολίτες βαλκανικής καταγωγής να ψηφίσουν υπέρ του προέδρου Ερντογάν.

Η Τουρκία ετοιμάζεται να πάει στις κάλπες καθώς ο ενθουσιασμός συνεχίζει να αυξάνεται 8 μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές, η δραστηριότητα στον πολιτικό στίβο συνεχίζεται. 

Ο Πρόεδρος και υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας, Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε με πολίτες σε όλη την Τουρκία στο πλαίσιο του εκλογικού του έργου και ο Ερντογάν έλαβε υποστήριξη από έξω από τα σύνορα.

Μήνυμα υποστήριξη από τον αρχηγό της Βοσνίας


Τις προηγούμενες ημέρες, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα,  ο Μπακιρ Ιζετμπέγκοβιτς , γιος του σοφού ηγέτη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης  Αλίγια Ιζετμπέγκοβιτς,  υποστήριξε το έργο που ονομάζεται «Seven Sevilir», που ετοίμασε η Επαρχιακή Οργάνωση του Κόμματος της Κωνσταντινούπολης, με ένα βίντεο που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο Ιζετμπέγκοβιτς προέβη τις ακόλουθες δηλώσεις: 

«Είναι αγαπητός, ο αδερφός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αγαπημένος » . Τέλος, ο Ιζετμπέγκοβιτς κάλεσε τους πολίτες βοσνιακής καταγωγής που ζουν στην Τουρκία να στηρίξουν τον Πρόεδρο Ερντογάν με επιστολή του.

«Ενισχύστε περισσότερο την τιμή και την εμπιστοσύνη του»

Σύμφωνα με το τούρκικο ειδησεογραφικό πακτορείο İhlas  Haber Ajansi: Ο πρόεδρος του κόμματος SDA της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στην επιστολή που έστειλε:

“Αγαπητοί πολίτες βοσνιακής καταγωγής της Τουρκίας, όλοι γνωρίζουμε ότι οι επερχόμενες τουρκικές προεδρικές εκλογές θα είναι μια ιστορική καμπή. Πιστεύω ότι πολλοί από εσάς γνωρίζετε τον υπέροχο ρόλο του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ανάσταση και την άνοδο της Τουρκικής Δημοκρατίας σε όλους τους τομείς.

Υπό την ηγεσία του κ. Ερντογάν, ο αδελφός τουρκικός λαός και κράτος εδραίωσαν περαιτέρω την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθησή τους, ενίσχυσαν τη δημοκρατία και ανανέωσαν το σύστημα αξιών που εγγυάται τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Η Τουρκία έχει προχωρήσει πολύ από το να είναι μια υπανάπτυκτη χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα και έχει γίνει μια ισχυρή παγκόσμια οικονομία.

Τα ραγδαία έργα υποδομής, η βιομηχανική ανάπτυξη, οι πραγματοποιηθείσες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, ο ισχυρός στρατός και η αμυντική βιομηχανία το μαρτυρούν. Η Τουρκία, η οποία στο παρελθόν επιχειρήθηκε να αναχθεί σε παθητικό αντικείμενο στις διεθνείς σχέσεις, έχει γίνει ένας ισχυρός διεθνής παράγοντας υπό την ηγεσία του Ερντογάν, από τον οποίο δεν μπορούν να ληφθούν αγνοώντας μεγάλες παγκόσμιες αποφάσεις».

«Έχει τεράστια επίδραση σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο»


Συνεχίζει στην επιστολή του ο Ιζετμπέγκοβιτς:

Ο ερχομός της Τουρκίας σε μια τέτοια θέση είχε τεράστιο αντίκτυπο σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο, ο οποίος πλέον ανανεώνει γρήγορα την αυτοπεποίθησή του και εγκρίνει τις αξίες του. 

Η ισχυρή και ανεπτυγμένη Δημοκρατία της Τουρκίας υπό την ηγεσία του κ. Ερντογάν είναι επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο όσον αφορά τις σχέσεις στα Βαλκάνια. Επειδή ο Πρόεδρος Ερντογάν κατορθώνει να δημιουργήσει συνεργασία και φιλικές σχέσεις με όλα τα κράτη και τους λαούς στα Βαλκάνια, συνεχίζει να συνεισφέρει σημαντικά στη διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης.

Στη συνέχεια της επιστολής του, ο Ιζετμπέγκοβιτις σημειώνει:

 «Αγαπητοί μου Βόσνιοι, σας προσκαλώ να χρησιμοποιήσετε το δικαίωμα ψήφου σας και να στηρίξετε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές. Επειδή η Τουρκία χρειάζεται τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο βοσνιακός λαός και η Βοσνία- Ερζεγοβίνη επίσης το χρειάζομαι».

Μηνύματα υποστήριξης από Τουρκαλβανούς των Σκοπίων

Μετά τον Ιζετμπέγκοβιτς, ο Πρόεδρος του Κόμματος Εναλλακτική στη Βόρεια Μακεδονία,  Αφρίμ Γκάσι, ανέφερε επίσης στο βίντεο ότι η Τουρκία έχει σημειώσει απίστευτη επιτυχία τα τελευταία 20 χρόνια και ότι ως Αλβανοί που ζουν στη Ρωμυλία, έχουν επωφεληθεί από αυτή την πρόοδο σε πολλούς τομείς.

 Ο Γκάσι είπε επίσης, «καλώ τους Τούρκους πολίτες και τους Αλβανούς στην Τουρκία να υποστηρίξουν την προσέγγιση του τουρκικού κράτους προς το έθνος μας, αυτή την Τουρκία, και να εκλέξουν τον σημερινό Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άλλη μια φορά αρχηγό κράτους».

«Καλώ να υποστηρίξουμε τον Ερντογάν και το AKParti»

Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της Βόρειας Μακεδονίας  Χουσνού Ισμαϊλί  επεσήμανε ότι είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Τουρκία τη δεκαετία του '70 και ότι η Τουρκία, η οποία ήταν πολύ φτωχή εκείνη την εποχή, σημείωσε άνευ προηγουμένου πρόοδο σε όλους τους τομείς υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Καλώ τους Τούρκους πολίτες αλβανικής καταγωγής να υποστηρίξουν από κοινού τον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το ΑΚ Κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, λόγω του καθαρού νόμου της αδελφότητας του Προέδρου προς τους Αλβανούς σε όλο τον κόσμο», είπε ο Ισμαϊλί .

Βουλευτής και πρόεδρος κόμματος  Σκοπίων  υπέρ του Ερντογάν


Στο βίντεο που μοιράστηκε, ο ανεξάρτητος βουλευτής της Βόρειας Μακεδονίας Σκεντέρ Ρετζέπι επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Τουρκία έδωσε το παράδειγμα για άλλες χώρες όσον αφορά τη συμβολή στην ευημερία όχι μόνο των πολιτών της αλλά και των αδελφικών χωρών κατά τη διάρκεια του 21χρονου κυβερνητικού κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του Κόμματος Besa της Βόρειας Μακεδονίας, Μπιλάλ Κασάμι, στο βίντεο που μοιράστηκε, είπε: "Φυσικά, καλώ την υποστήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έτσι, πιστεύουμε ότι οι βαλκανικές χώρες θα γίνουν ενεργοί φίλοι και σύμμαχοκ σε όλο τον κόσμο», είπε. 

İhlas Haber Ajansi

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr