Τα Σκόπια καταγγέλλουν τη Βουλγαρία σε Ευρώπη και ΗΠΑ και ζητούν υποστήριξη

 


Μάιος 11, 2023. Ελλάδα.

Σόφια.

Η Βουλγαρία δεν έχει εφαρμόσει αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ισχυρίζεται ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βόρειας Μακεδονίας  Κρενάρ Λόγκα σε επιστολή του προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, την αντιπροσωπεία της ΕΕ, την αποστολή του ΟΑΣΕ και το Γραφείο Προγράμματος της Συμβούλιο της Ευρώπης, αναφέρει το BGNES.

Ο υπουργός ζητά στήριξη από τη διεθνή κοινότητα «για μη εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας».

Στην επιστολή, που εστάλη μαζί με τις 14 δικαστικές αποφάσεις, αναφέρεται ότι ζητείται στήριξη στον τομέα της προώθησης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η εκπλήρωση αυτού του στόχου συνεπάγεται την παρουσία συνεχούς δέσμευσης και συνεπούς συμμόρφωσης με τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ως χώρα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 

Η τήρηση των διεθνών εγγράφων είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι για το οποίο πρέπει να υπερασπιστούν τα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και οι χώρες που διεκδικούν ένταξη στην ΕΕ», αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής.

«Γι' αυτό το Υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί ιδιαίτερη σημασία την επικαιροποίηση του θέματος της μη εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τονίζοντας την ανάγκη υποστήριξης από τη διεθνή κοινότητα για τη συνεπή εφαρμογή των αποφάσεων του δικαστηρίου», τονίζει ο Λόγκα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr