Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ για τις ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία

 


Μάιος 2, 2023. Ελλάδα.

 

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ για ρωσικές στρατιωτικές απώλειες στην Ουκρανία και είπε ότι η Ουάσινγκτον δεν μπόρεσε να λάβει ακριβή στοιχεία, μετέδωσε το Reuters.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υπέστησαν 100.000 απώλειες (σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν) τους τελευταίους πέντε μήνες στη μάχη για την πόλη Μπαχμούτ, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 20.000 νεκρών. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι αυτές οι εκτιμήσεις «πάρθηκαν από τον αέρα».

Η Ρωσία ανέφερε για τελευταία φορά δημόσια τις απώλειές της τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, όταν ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε ότι 5.937 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη σύγκρουση, υπενθύμισε το Reuters.

Το Κρεμλίνο απέρριψε ως ψευδείς τους ισχυρισμούς του Πενταγώνου για τον αριθμό των απωλειών που υπέστη ο ρωσικός στρατός στη λεγόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.

«Παίρνονται απολύτως από τον αέρα», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τους αριθμούς που αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

«Η Ουάσιγκτον δεν έχει την ευκαιρία να υποδείξει συγκεκριμένα στοιχεία», τόνισε, σύμφωνα με το TASS.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προέτρεψε «να πιστέψουμε μόνο αυτούς (αριθμούς) που δημοσιεύονται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έγκαιρα».


Η εμπλοκή της Γερμανίας και οι δηλώσεις Όλαφ Σολτς


Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στις γερμανικές στρατιωτικές προμήθειες στην λέγοντας ότι   η Γερμανία εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στη σύγκρουση στην Ουκρανία κάθε μέρα που περνά και ότι το Βερολίνο δεν έχει τρόπο να εγγυηθεί ότι τα όπλα που παρέδωσε στο Κίεβο δεν θα χρησιμοποιηθούν για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, όπλα που προμηθεύει η Γερμανία χρησιμοποιούνται ήδη στο Ντονμπάς.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε χθες ότι η Γερμανία επέμεινε ότι τα όπλα που παρέδωσε στο Κίεβο, καθώς και τα όπλα που αποστέλλονται από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον του ρωσικού εδάφους.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε στους δημοσιογράφους: «Πρώτον, η Γερμανία δεν μπορεί να κάνει επιθεωρήσεις. Δεύτερον, τα όπλα που παρέχει η Γερμανία στο καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιούνται ήδη για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, καθώς το Ντονμπάς είναι ρωσική περιοχή».

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η «άμεση και έμμεση εμπλοκή» της Γερμανίας στη σύγκρουση αυξάνεται καθημερινά. 

«Αναμφίβολα, ο καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας πρέπει πρώτα να το λάβει υπόψη του», τόνισε ο Πεσκόφ.

 

Σεργκέι Σόιγκου: Η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τη στρατιωτική της παραγωγή


Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία χτυπά σκληρά την Ουκρανία σε όλα τα μέτωπα, αλλά την ίδια στιγμή η προμήθεια όπλων είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της επιτυχίας της Μόσχας.

Σε συνάντηση με την ανώτατη στρατιωτική διοίκηση, ο Σόιγκου είπε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις «σε όλες τις γραμμές μάχης επαφής». 

«Ανεξάρτητα από την άνευ προηγουμένου στρατιωτική βοήθεια των δυτικών χωρών, ο εχθρός υφίσταται σημαντικές απώλειες», πρόσθεσε.

Ο Σόιγκου επεσήμανε ότι ο ρωσικός στρατός έχει πραγματοποιήσει επιτυχείς επιθέσεις σε αποθήκες της Ουκρανίας που αποθηκεύουν όπλα που προμήθευσε η Δύση. 

Η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τη στρατιωτική της παραγωγή, καθώς η επιτυχία των ρωσικών στρατευμάτων «εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έγκαιρη αναπλήρωση των αποθεμάτων όπλων», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εταιρείες όπλων έχουν λάβει εντολή να αυξήσουν τον ρυθμό και τον όγκο της παραγωγής τους σε σύντομο χρονικό διάστημα .

Ο ρωσικός στρατός έχει όλα τα πυρομαχικά που χρειάζεται για το πεδίο της μάχης φέτος, διαβεβαίωσε ο Σόιγκου. 

Ωστόσο, κάλεσε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές πυραύλων να διπλασιάσει επειγόντως την παραγωγή πυραύλων ακριβείας.

Τις τελευταίες ημέρες, η Ρωσία εξαπέλυσε μερικές από τις μεγαλύτερες επιθέσεις πυραύλων της κατά της Ουκρανίας, ο στρατός της οποίας έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Χθες, ο  Γιεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, η οποία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εισβολή στην πόλη Μπαχμούτ, κατηγόρησε ξανά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι δεν προμήθευε αρκετά πυρομαχικά στις δυνάμεις του. Οι μαχητές της Βάγκνερ χρειάζονται 300 τόνους πυρομαχικών πυροβολικού την ημέρα, αλλά το Τμήμα Πολέμου τους παραδίδει μόνο το ένα τρίτο αυτής της ποσότητας, είπε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr