Σύμμαχος Ερντογάν για ολοκληρωτικό εξισλαμισμό της Τουρκίας και πόλεμο κατά της Ελλάδας

 


Μάιος 9, 2023. Ελλάδα.

Ο Φατίχ Ερμπακάν, ο ηγέτης του ισλαμιστικού τουρκικού κόμματος YRP (Νέο Κόμμα Πρόνοιας), το οποίο συνασπίστηκε με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ζήτησε την εισαγωγή της θρησκευτικής εκπαίδευσης στα τουρκικά σχολεία, αναφέρει δημοσίευμα του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Χακίν» που εκφράζει τις πολιτικές θέσεις του καθεστώτος, ο Ερμπακάν ανέπτυξε τους στόχους του:

«Το εκπαιδευτικό σύστημα θα αρχίσει να εκπαιδεύει γενιές που θα δώσουν προτεραιότητα στη μελλοντική ζωή (στον Παράδεισο).

 Αυτό (το σύστημα) θα αναστήσει τις γενιές που φοβούνται τον Αλλάχ. 

Θα μεγαλώσουμε γενιές θρησκευόμενων ανθρώπων, όχι υλιστών», υποσχέθηκε ο Ερμπακάν, προσθέτοντας ότι το κόμμα του σκοπεύει επίσης να αλλάξει τον κανονισμό των ΜΜΕ, απαγορεύοντάς τους να «παραβιάζουν τις πνευματικές και ηθικές αξίες της χώρας».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο ηγέτης του ισλαμιστικού κόμματος της Τουρκίας βλέπει μια χώρα μόνο με το ισλαμιστικό της πρόσωπο τόσο στην πολιτική όσο και στην κοινωνία.

 

Το Νέο Κόμμα Πρόνοιας και τα 18 ελληνικά νησιά…

 

 


Σύμφωνα, επίσης, την ιστοσελίδα russianathens, στο πλαίσιο της ρητορικής κατά της Ελλάδας, ο γιος του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας του Νετζμετίν Ερμπακάν και αρχηγός του Νέου  Κόμματος Πρόνοιας  (Τουρκικά: Yeniden Refah Partisi,  YRP ), ο Φατίχ Ερμπακάν πήρε επίσης θέση, ο οποίος δεσμεύθηκε να εμποδίσει να κυματίζει η ελληνική σημαία στα κατεχόμενα νησιά του Αιγαίου.

Ο Ερμπακάν ξέσπασε κατά της Αθήνας κάνοντας λόγο για «18 νησιά και βράχους που κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα», λέγοντας ότι «η χώρα μας βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή για πολλά χρόνια, αλλά εξακολουθούμε να λέμε: «Μπορούμε . Όταν επιστρέψουμε στην εξουσία, δεν θα αφήσουμε την ελληνική σημαία σε αυτά τα νησιά και σε αυτούς τους βράχους, όπως διέταξε ο αφέντης μας Ερμπακάν την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο».

Ο Φατίχ Ερμπακάν, παίρνοντας την ίδια θέση με τον Κιλιτσντάρογλου πριν από αυτόν, είπε, απευθυνόμενος στον Ερντογάν: «Αυτή η νύχτα δεν έχει έρθει εδώ και 20 χρόνια... Στο Αιγαίο, κατέλαβαν τη γη μας, έβαλαν στρατιώτες και σημαίες. Γιατί δεν να λάμβάνετε εναντίον τους τα απαραίτητα μέτρα;».

Μάλιστα, ο Ερμπακάν κάλεσε τον Ερντογάν να κλείσει το μέτωπο στη Συρία ώστε όταν ξεκινήσει η σύγκρουση με την Ελλάδα να μην υπάρξουν απειλές από τους Κούρδους κατά της Άγκυρας.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr