Οι ΗΠΑ «δεν γνωρίζουν» αν σκοτώθηκε ο αρχηγός του ISIS, όπως είπαν οι Τούρκοι


Μάιος 2, 2023. Ελλάδα.

Ο Βεντάντ Πατέλ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου καθώς του προέδρου του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θάνατο του αρχηγού του ISIS στο Αφρίν της Συρίας, δήλωσε πως «Δεν είναι κάτι που μπορώ να επιβεβαιώσω. Αν αληθεύει, θα ήταν καλά νέα», είπε.

Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον προέβη σε δήλωση σχετικά με την ανακοίνωση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι ο ηγέτης του ISIS Αμπού Χουσεΐν αλ Κουράσι σκοτώθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (MIT) στη Συρία.

 Απαντώντας σε ερωτήσεις στην καθημερινή ενημέρωση Τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βεντάντ Πατέλ είπε: 

«Είδα τα νέα. Δεν είναι κάτι που μπορώ να επιβεβαιώσω αυτή τη στιγμή και θα ήταν καλύτερο να μιλήσω με την τουρκική κυβέρνηση για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Ειλικρινά, αν είναι πραγματικά αλήθεια, θα ήταν καλά νέα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συμμετείχε στην κοινή ζωντανή μετάδοση την προηγούμενη μέρα, ισχυρίστηκε ότι ο ηγέτης του ISIS, Αμπού Χουσεΐν Αλ Κουρέσι, σκοτώθηκε στην επιχείρηση που πραγματοποίησε η MIT στη Βόρεια Συρία το Σάββατο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr