Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συναντιέται με Εβραίους στις ΗΠΑΣεπτέμβριος 23, 2019. 21:37


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, είχε μια ξεχωριστή συνάντηση με εκπροσώπους της Εβραϊκής Κοινότητας -εκπροσώπους των εβραϊκών οργανώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σκόπια: Οι σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕΣεπτέμβριος 23, 2019. 21:06

Κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ συμμετέχει στην 74η  Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Βόρειο Ιράκ: Κούρδοι αντάρτες έστησαν παγίδα θανάτου σε τουρκική φάλαγγαΣεπτέμβριος 23, 2019. 20:16

Αυτοκινητοπομπή εφοδιασμού του τουρκικού στρατού,  που κινούνταν στο βόρειο Ιράκ, χτυπήθηκε  από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς Κούρδων αυτονομιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Μνημόσυνο για τους Βούλγαρους πεσόντες στο Καϊμακτσαλάν (video)Σεπτέμβριος 23, 2019. 19:17

Καϊμακτσαλάν.


Μνημόσυνο για τους πεσόντες Βουλγάρους στρατιώτες του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου πραγματοποιήθηκε στο Καϊμακτσαλάν, όπου πρωτοστάτησε ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος της Επισκοπής Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης, ως αποσταλμένος του Βούλγαρου Πατριάρχη Νεόφυτου.

Μπόικο Μπορίσοφ: Η Βουλγαρία αύξησε τις δαπάνες στην Άμυνα στο 3%Σεπτέμβριος 23, 2019. 18:57

Σόφια.

Η Βουλγαρία εκπληρώνει με επιτυχία τη δέσμευσή της για τις αμυντικές δαπάνες που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του 2014 στην Ουαλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, σερ Στούαρτ Πις, σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο Τύπου.

Βουλγαρικό δημοσίευμα: «Η Ελλάδα μας ‘βγάζει εκτός’ από τη φύλαξη του εναέριου χώρου των Σκοπίων»


Σεπτέμβριος 23, 2019. 14:20


«Η Βουλγαρία δεν διαθέτει τα αναγκαία κονδύλια για να συνάψει συμφωνία για την επιτήρηση του εναέριου χώρου των Σκοπίων», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Καθημερινή’», γράφει το ιδιωτικό βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes.

Ο Πούτιν αποκαλύπτει το σχέδιο «Μεγάλη Αλβανία»Σεπτέμβριος  23, 2019. 07:32


«Το εγκληματικό ΝΑΤΟ υποστηρίζει ολοένα και περισσότερο τη δημιουργία της λεγόμενης ‘Μεγάλης Αλβανίας’, η οποία εκτός, φυσικά, από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο θα περιλαμβάνει τμήματα της Κεντρικής Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου, γράφει σερβικό δημοσίευμα.

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα ομάδα «εθελοντών της ειρήνης» από τις ΗΠΑ έφθασε στα ΣκόπιαΣεπτέμβριος 22, 2019. 21:29

Σήμερα, 56 Αμερικανοί έφθασαν στη Βόρεια Μακεδονία για να υπηρετήσουν ως εθελοντές της Ειρήνης, θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με εθελοντισμό σε σχολεία και οργανισμούς σε όλη τη χώρα.

Σκόπια: Σοβαρή μόλυνση στον Αξιό ποταμό, άλλαξε το χρώμα του, πλέουν νεκρά ψάριαΣεπτέμβριος 22, 2019. 21:04


Σοβαρή μόλυνση των υδάτων του ποταμού Αξιού  στην περιοχή των Σκοπίων και συγκεκριμένα στον οικισμό Αεροντρόμ, είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει το χρώμα του ποταμού και να πεθάνουν τα ψάρια σε αυτόν.

«Εκπληκτική απάντηση Ρώσου υπουργού για την Τουρκία- δεν επιλέγει κανείς τους γείτονές του»Σεπτέμβριος 22, 2019. 18:39

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, όταν ρωτήθηκε -τώρα που η Τουρκία προμηθεύτηκε τα ρωσικά προηγμένα όπλα S-400, εάν κάποια ημέρα η Ρωσία στραφεί εναντίον της, έδωσε την 'εκπληκτική' απάντηση, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα: