Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

Διακήρυξη της Αιγύπτου για την κρίση στη Λιβύη- Πρωτοβουλία ΣίσιΙούνιος 6, 2020. 22:09

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ανακοίνωσε, το Σάββατο, μια πολιτική πρωτοβουλία που ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στην κανονική ζωή στη Λιβύη, προειδοποιώντας την αποφυγή της στρατιωτικής επιλογής για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποσύρει 9.500 Αμερικανούς στρατιώτες από τη ΓερμανίαΙούνιος 6, 2020. 20:57

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στον αμερικανικό στρατό να αποσύρει 9.500 στρατιώτες από τη Γερμανία σε μια κίνηση που ενδέχεται να προκαλέσει ανησυχίες στην Ευρώπη σχετικά τη δέσμευση των ΗΠΑ στην περιοχή.

Αμερικανός εμπειρογνώμονας ασφάλειας: Η Μεγάλη Αλβανία είναι πραγματικότητα

Ιούνιος 6, 2020. 18:53

Η αλβανική ιστοσελίδα Nje Komb παρουσιάζει τακτικά το ιδεολόγημα της Μεγάλης Αλβανίας, σημειώνοντας με δικά της λόγια, συχνά, παλαιότερα άρθρα που αναφέρονται στις σκληρές σχέσεις μεταξύ των βαλκανικών λαών και στις προτεινόμενες θεωρητικές λύσεις.

Εξόργισε τους Σέρβους ο Αλβανός προπαγανδιστήςΙούνιος 6, 2020. 18:16

Ο Αλβανός  εθνικιστής που ακολουθεί προπαγανδιστική πρακτική κατά των Ελλήνων και των Σέρβων και ουδέποτε κατά των Τούρκων, ενώ η χώρα του ήταν 600 χρόνια υπό τον οθωμανικό ζυγό, έκανε ένα ντοκιμαντέρ που εξόργισε τους Σέρβους για τις απόψεις του στο Κοσσυφοπέδιο.

Για μια ‘τουρκική Λιβύη’ αγωνίζεται ο ΕρντογάνΙούνιος 6, 2020. 00:03

Ουάσιγκτον.

Η Τουρκία και η Λιβύη ενίσχυσαν περαιτέρω τους διμερείς τους δεσμούς την Πέμπτη στη συνάντηση μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πρωθυπουργού της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Αλβανία: Ιδρύεται ‘Ναός της γνώσης’ - «Οι Καστριώτες της Αλβανίας»

Ιούνιος 5, 2020. 23:09

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Καστριότ Μπερισάι (πρώην Ταχίρ Βέλιου), πολιτικό, συγγραφέα και πολιτικό αναλυτή που ηγείται του Εθνικιστικού Κινήματος της Ενωμένης Αλβανίας, ιδρύεται ναός της γνώσης το Κολλέγιο «Καστριώτες της Αλβανίας» με τη 

«Η Ελλάδα άνοιξε πυρ σε αστυνομικό μας σκάφος», τούρκικο δημοσίευμαΙούνιος 5, 2020. 20:58

«Το κυβερνείο της Αδριανούπολης ανακοίνωσε ότι μια ομάδα από την Ελλάδα 10-12 στρατιωτών με στολές καμουφλάζ, άνοιξε πυρ σε βάρκα της αστυνομίας ειδικών επιχειρήσεων στο ποταμό Έβρο. Υπήρξε μια ένταση τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με την ανάγνωση της Σούρα του Φατίχ στην Αγία Σοφία», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Corriere Della Sera: Απουσία Ευρώπης στη Λιβύη, η Τουρκία τώρα κυριαρχείΙούνιος 5, 2020, 15:21

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά την επίθεση του Χαφτάρ την Τρίπολη, η τουρκική στρατιωτική βοήθεια προς την κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας του Σάρατζ έχει αποδειχθεί καθοριστική εν απουσία της Ευρώπης, γράφει ο Λορέντζο Κρεμονέζι στην ιταλική εφημερία ‘Κοριέρε Ντέλα Σέρα’.

«Η Ελλάδα λέει έτοιμη για πόλεμο με την Τουρκία»- ρωσικό δημοσίευμαΙούνιος 5, 2020. 09:31

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης εναντίον της Τουρκίας σε περίπτωση προκλήσεων, για να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της», γράφει η ρωσική «Vzglyad».

Ανησυχία Γαλλίας για συμφωνία Τουρκίας- Ρωσίας για τη ΛιβύηΙούνιος 5, 2020. 0:27

Παρίσι.

Η γαλλική Προεδρία εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της για  τη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους εις βάρος των συμφερόντων της Λιβύης.