Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών- οι ΗΠΑ δεν έλαβαν υπόψη τις αντιρρήσεις της Τουρκίας»


Οκτώβριος 18, 2021. Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, έκανε δηλώσεις που θα προκαλέσουν αντίδραση σχετικά με την αμυντική συμφωνία που ανανέωσαν με τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η Ουκρανία παρέλαβε φορτία όπλων και πυρομαχικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες


Οκτώβριος 18, 2021. Ελλάδα.

 

Όπλα και πυρομαχικά παραδόθηκαν στο πλαίσιο της παροχής πρόσθετης βοήθειας ασφαλείας από την αμερικανική κυβέρνηση στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Έρχεται στην Ελλάδα ‘πρωτοφανούς μεγέθους’ αμερικανικός στρατός», τούρκικο δημοσίευμα


Οκτώβριος 18, 2021. Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια μεγάλη στρατιωτική αποστολή θα αφιχθεί από τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στην Ελλάδα, τον Νοέμβριο για άσκηση, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο: Κοινές πρεσβείες και γραφείο για την εφαρμογή των συμφωνιών


Οκτώβριος 18, 2021. Ελλάδα.

 Η συνεργασία Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου θα εμβαθύνει σε όλους τους τομείς και η Αλβανία ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο ισχυρότερος υπέρμαχος του Κοσσυφοπεδίου στη διεθνή κοινότητα.

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Ο Ερντογάν είπε ότι οι ΗΠΑ προσέφεραν στην Τουρκία να αγοράσει F-16 αντί των F-35


Οκτώβριος 17, 2021. Ελλάδα.

Μόσχα.

Οι Αμερικανοί πρότειναν στην Τουρκία να αγοράσει μαχητικά F-16 μετά τον αποκλεισμό της Άγκυρας από το πρόγραμμα παραγωγής των τελευταίων μαχητικών F-35, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν. 

Λιβύη: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ζητά την απομάκρυνση του Χαφτάρ από την πολιτική σκηνή


Οκτώβριος 17, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Ο Έσαμ Ομέις, επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία εγκρίνει και αδειοδοτεί τους πολιτικούς φορείς  της Οργάνωσης, θεωρεί ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ, αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης,  έχει παραβιάσει τον αμερικανικό νόμο για τη σταθερότητα της Λιβύης και πρέπει να εξαιρεθεί από την πολιτική σκηνή  των υποψηφιοτήτων για την προεδρία  της χώρας στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Τα αεροπλανοφόρα πλησιάζουν στο τέλος τους…

 


Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Nimitz

Οκτώβριος 17, 2021. Ελλάδα.

 

Τα αεροπλανοφόρα έχουν αντικαταστήσει τα πολεμικά πλοία ως το πιο ισχυρό πλοίο του Ναυτικού πριν από 75 χρόνια, αλλά η περίοδος κυριαρχίας τους φαίνεται σύντομη στην εποχή της ιστορίας και σχεδόν πλησιάζει στο τέλος της, σύμφωνα με αναφορά των μέσων ενημέρωσης.

Η Αλβανία σχεδιάζει να αποκτήσει δύο δορυφόρους για τον έλεγχο της χώρας


Οκτώβριος 17, 2021. Ελλάδα.

«Η Αλβανία σχεδιάζει να πάει στο διάστημα το επόμενο έτος. Με δύο δορυφόρους «Albania 1» και «Albania 2», ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε σύντομα το ιστορικό ταξίδι της χώρας μας σε τροχιά. Αν και, σήμερα είμαστε το μοναδικό μέρος στον κόσμο: με σιδηροδρόμους και χωρίς τρένα!», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Αλβανία: Μυστήριο - Ψέματα της αστυνομίας για το θάνατο των 4 Ρώσων τουριστών- δεν πέθαναν από ασφυξία στη σάουνα!


Οκτώβριος 17, 2021. Ελλάδα.

 

Τίρανα.

 

Το μυστήριο των τεσσάρων Ρώσων που πέθαναν στο ξενοδοχείο στο Γκόλεμ βαθαίνει τώρα και λόγω της ψευδούς ανακοίνωσης για το συμβάν από την αλβανική αστυνομία.

Ερντογάν: Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μια νέα προσφορά στην Τουρκία αντί για τα F-35


Οκτώβριος 17, 2021. Ελλάδα.

 Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρότειναν στην Άγκυρα την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16, ως αντάλλαγμα για την επένδυση της Τουρκίας στο πρόγραμμα   των αεροσκαφών F-35.

«Οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν βάση σε ευαίσθητο σημείο της Τουρκίας»


Οκτώβριος 17, 2021. Ελλάδα.

Άγκυρα.

«Στη νέα αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, για τα επόμενα 5 χρόνια, έγινε αντιληπτό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν να δημιουργήσουν βάσεις σε νησιά του Αιγαίου», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Τατάρ: Τούρκοι στρατιώτες πρέπει οπωσδήποτε να μείνουν στην Κύπρο


Οκτώβριος 16, 2021. Ελλάδα.

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Έρσιν Τατάρ, σε δηλώσεις του στην Άγκυρα, δήλωσε ότι «ορισμένος αριθμός Τούρκων στρατιωτών πρέπει οπωσδήποτε να μείνει στην Κύπρο».

Επίθεση σε τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στο Ιντλίμπ


Οκτώβριος 16, 2021. Ελλάδα.

Επίθεση πραγματοποιήθηκε στο κομβόι των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα νότια του Ιντλίμπ στη Συρία, όπως σημειώνει η Ajans Haber.

Λεπτομέρειες του σχεδίου απομάκρυνσης μισθοφόρων, ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη


Οκτώβριος 16, 2021. Ελλάδα.

 

Τα μέλη της Στρατιωτικής Επιτροπής της Λιβύης («5+5») και οι εκπρόσωποι των χωρών χορηγών της Διάσκεψης του Βερολίνου, εκπόνησαν, στη Γενεύη στα μέσα της εβδομάδας, το σχέδιο της απομάκρυνσης των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, όπως σημειώνει η λιβυκή 218tv.

Οι Γενίτσαροι των Τούρκων σε ετοιμότητα στη βόρεια Συρία


Οκτώβριος 16, 2021. Ελλάδα.

 

Στο εσωτερικό της Συρίας, άρχισε η μεταφορά φιλοτουρκικών μαχητών προς τις κουρδικές περιοχές στα βόρεια της χώρας.

Σκόπια: Ιδρύεται Κόμμα Βουλγάρων με στόχο να κυβερνήσει τη χώρα


Οκτώβριος 16, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

«Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε τον πυρήνα του κόμματος και να παρουσιάσουμε την ηγεσία. Στόχος μας είναι οι Βούλγαροι στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να κυβερνήσουν τη χώρα».

Η Αίγυπτος προσθέτει στα 100 UAV της κι άλλα από την Κίνα


Οκτώβριος 16, 2021. Ελλάδα.

Η Αίγυπτος χρησιμοποιεί 76 κινεζικά UAV Wing Loong-1 και έχει αποκτήσει πρόσφατα άλλα 32 drones της οικογένειας Wing Loong, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά περισσότερων από την ίδια οικογένεια, αναφέρει η Ισραηλινή Άμυνα.

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021

Λιβύη: Η Βουλή των Αντιπροσώπων καλεί την Τουρκία να ανοίξει προξενείο στη Βεγγάζη


Οκτώβριος 15, 2021. Ελλάδα.

Βεγγάζη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Γιούσεφ Αλ Ακούρι, κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει προξενείο στη Βεγγάζη και να διευκολύνει τη χορήγηση βίζας σε Λίβυους πολίτες.

«Το τέλος εποχής του Ερντογάν με την πλήρη απομόνωση της Τουρκίας»


Οκτώβριος 15, 2021. Ελλάδα.

Το 2019-2020, η τουρκική ηγεσία ανέλαβε μια σειρά εξωτερικών πολιτικών και στρατιωτικών πρωτοβουλιών. 

Εκτός από τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν επί της Αρμενίας στο Καραμπάχ, χάρη στη στρατιωτική υποστήριξη της Άγκυρας στο Μπακού, αυτές οι πρωτοβουλίες απέφεραν λίγα, σύμφωνα με 

Οι Αλβανοί Κοσσυφοπεδίου καλούν τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν μόνιμη στρατιωτική βάση


Οκτώβριος  15, 2021. Ελλάδα.

Εν μέσω των εντάσεων με το Βελιγράδι, η αλβανική ηγεσία στην Πρίστινα προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν μια μόνιμη στρατιωτική βάση στο Κοσσυφοπέδιο.