Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Πρόεδρος Επιτροπής Άμυνας Λιβύης: Δεν θα γίνουμε κράτος εάν δεν φύγουν οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι


Ιούλιος 24, 2021. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων,  Ταλάλ αλ Μαουχούντ, δήλωσε ότι η Λιβύη δεν θα γίνει κράτος εκτός εάν οι πολιτοφυλακές δεν διαλυθούν και παραδώσουν τα όπλα τους, και οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι δεν εγκαταλείψουν τη δυτική Λιβύη.

Οι Τούρκοι σηματοδοτούν την πρώτη επέτειο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί


Ιούλιος 24, 2021. Ελλάδα.

Τουρκία.

Σήμερα σηματοδοτείται η πρώτη επέτειος από το άνοιγμα του μεγάλου ναού της Αγίας Σοφίας ως τζαμί για λατρεία.

«Γιατί τα Σκόπια δεν έχουν Πρέσβη στη Σόφια;»


Ιούλιος 24, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Σβετλάν Στόεφ, πιστεύει ότι ο διάλογος μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας πρέπει να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να επιτευχθεί ένας ενιαίος και κοινός στόχος - η χώρα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Αλβανία- Δρόπολη: Άνοιξαν ταφικό μνημείο και αφαίρεσαν τα οστά τριών Ελλήνων στρατιωτών!


Ιούλιος 24, 2021. Ελλάδα.

Το ταφικό μνημείο που αναγέρθηκε για τους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν κατά τον Ιταλοελληνικό πόλεμο στην Δρόπολη, άγνωστα άτομα το διέρρηξαν και έκλεψαν τα οστά τριών  Ελλήνων στρατιωτών.

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

Η Δαμασκός απορρίπτει την Κουρδική Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα


Ιούλιος 23, 2021. Ελλάδα.

 

Σε μια δήλωση σχετικά με την  Κουρδική Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  «Η αυτόνομη διοίκηση δεν είναι τίποτα άλλο από ένα project που στοχεύει στην παροχή δωρεάν υπηρεσιών σε αποικιακά κράτη».

Παγκόσμια Οργάνωση «Βορειομακεδόνων»: οι αλλαγές περί ιθαγένειας είναι το τελικό στάδιο αποσύνθεσης και ομοσπονδοποίησης της Βόρειας Μακεδονίας


(Ο τίτλος του άρθρου από το δημοσίευμα)


Ιούλιος  23, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

«Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του νόμου για την ιθαγένεια, που υπέβαλε η κυβέρνηση με ευρωπαϊκή σημαία στο κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας.

«Μίνι Σένγκεν»: Ράμα, Ζάεφ και Βούτσιτς συναντιούνται στα Σκόπια στις 28 Ιουλίου


Ιούλιος 23, 2021. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και ο αρχηγός της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, θα συναντηθούν στις 28 και 29 Ιουλίου στα Σκόπια, σε τακτική συνάντηση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μίνι Σένγκεν».

Λιβύη: Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ισλαμικών φατριών την Τρίπολη


Ιούλιος 23, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Πηγή ασφαλείας αποκάλυψε στην εφημερίδα «Al-Saaa 24», ότι πραγματοποιήθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ δύο πολιτοφυλακών που είναι προσκείμενες στην Μουσουλμανική Αδελφότητα της Λιβύης, σε περιοχή κοντά στην προεδρία της κυβέρνησης της Λιβύης.

Ρωσικό δημοσίευμα: Ο Ερντογάν εγκατέλειψε τα ναπολεόντια σχέδια στην Κύπρο


Ιούλιος 23, 2021. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν καταδίκασε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά, κατέστησε σαφές ότι δεν θα επέτρεπε την ενοποίηση των ελληνικών και τουρκικών κοινοτήτων της Κύπρου σε ένα μόνο κράτος. 

Σκόπια: Το κόμμα του Ζάεφ ‘έβαλε’ το «Βόρεια» στο ψήφισμα για τις κόκκινες γραμμές

 


Ιούλιος 23, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Το κόμμα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, υπέβαλε τροποποίηση στο ψήφισμα για τις «Κόκκινες Γραμμές» και έτσι το συνταγματικό όνομα του κράτους "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" προστίθεται στο περιεχόμενο, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το SDSM

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

Η Τουρκία χτίζει τείχος στα σύνορα με το Ιράν- κόβει την επικοινωνία των παραμεθόριων περιοχών


Ιούλιος 22, 2021. Ελλάδα.

Τα σύνορα της επαρχίας Βαν με το Ιράν θα γίνουν «αδιάβατα» με τείχος από σκυρόδεμα, χαρακώματα και πύργους.

Αλβανοί θα φρουρούν το αεροδρόμιο της Καμπούλ- Ο Ερντογάν ζήτησε συμμετοχή των Αλβανών στο Αφγανιστάν


Ιούλιος 22, 2021. Ελλάδα.

Η απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν να αποσύρει  τις αμερικανικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν έχει προκαλέσει ανησυχίες για τη διατήρηση ενός από τα πιο στρατηγικά σημεία,  του Αεροδρομίου της Καμπούλ.

Βίντεο - Η υγεία του Ερντογάν δημιουργεί ερωτήματα στην Τουρκία


Ιούλιος 22, 2021. Ελλάδα.

Στο τελευταίο βίντεο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε αδύναμος και δεν είχε την πνευματική συγκέντρωση και την ικανότητα να μιλά με τάξη και συνεχώς, γεγονός που προκάλεσε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του και το πολιτικό του μέλλον.

Έξωση της Ιταλικής Αεροπορικής Βάσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Ιούλιος 22, 2021. Ελλάδα.

Ρώμη.

Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατήγγειλαν την παρουσία των ιταλικών δυνάμεων στη χώρα και έπειτα από παραμονή πολλών ετών (από το 2002) έδειξαν σε αυτές το δρόμο της εξόδου.

Λιβύη: Τουρκο-γερμανικές εταιρείες ανέλαβαν το έργο του Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Μισράτα


Ιούλιος 22, 2021. Ελλάδα.

Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης, της Εθνικής Ενότητας (GNU), ανακοίνωσε την Πέμπτη,  ότι οι εταιρείες: η γερμανική Siemens AG και η τουρκική Enka Insaat ve Sanayi, έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση του  Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος στη Μιστράτα, συνολικής χωρητικότητας 650 μεγαβάτ.

Η Σερβία θα λάβει μέτρα εάν η Κροατία στα κέρματα του ευρώ αποτυπώσει τον Νίκολα Τέσλα


Ιούλιος 22, 2021. Ελλάδα.

Η δήλωση  του πρωθυπουργού της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς για το τι θα περιέχουν τα κέρματα του Ευρώ προκάλεσε την αντίδραση της Σερβίας.

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

«Μετά τις προκλήσεις, η Τουρκία στέλνει τα μαχητικά της πάνω από την κατεχόμενη Κύπρο»


Ιούλιος 21, 2021. Ελλάδα.

Σήμερα, Τετάρτη, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις στη  λεγόμενη «Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», η οποία αναγνωρίζεται αποκλειστικά και μόνο από την Τουρκία, για να γιορτάσουν την 47η επέτειο της στρατιωτικής ειρηνευτικής διαδικασίας σε αυτήν», σημειώνει το Step News.

“Κινήσεις της Τουρκίας”- Μυστικές εντατικές επαφές Ισραήλ – Ελλάδας


Ιούλιος 21, 2021. Ελλάδα.

Κάιρο.

 Εντατικές επαφές διεξάγονται μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, οι οποίες προς το παρόν βρίσκονται στο επίπεδο της επιβεβαίωσης για την ισχύ των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, υπό το φως των πρόσφατων κινήσεων της Τουρκίας προς το Τελ Αβίβ,  όπως σημειώνει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Απορρίπτουν Την Πρόταση Της Τουρκίας Για Λύση Δύο Κρατών Στην Κύπρο


 Ιούλιος 21, 2021. Ελλάδα.

Τρίτος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η Βικτόρια Νούλαντ, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν την πρόταση την οποία ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επαναλάβει τις τελευταίες ημέρες για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, όπως σημειώνει η αραβική al Ghad επικαλούμενη το AFP.

Η DASSAULT AVIATION παραδίδει το πρώτο αεροσκάφος Rafale στην Ελλάδα

 


Ιούλιος 21, 2021. Ελλάδα.

Istres, Γαλλία.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dassault Aviation, Έρικ Τραπιέ, φιλοξένησε σήμερα στην έδρα της κατασκευαστικής εταιρείας την τελετή παράδοσης του πρώτου Rafale για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (HAF), παρουσία του κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας.