Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ο πρώην διευθυντής της CIA Πετρέους ανέφερε τις προϋποθέσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία


Δεκέμβριος 1, 2022. Ελλάδα

Οι επιτυχίες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο τέλος του πολέμου.

Ρωσία: Νόμος απαγορεύει τα λατινικά γράμματα σε διαφημίσεις- Εξαιρούνται το Ζ και το V του ρωσικού στρατού


Δεκέμβριος 1, 2022. Ελλάδα.

«Είναι καιρός η Ρωσία να «υπερασπιστεί» το δικό της αλφάβητο και να το σεβαστεί, ειδικά επειδή εκτός της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν διαφημιστικές πινακίδες βασισμένες σε «ξένα» αλφάβητα. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τις ξένες λέξεις «ήπια δύναμη» που καταστρέφουν τη ρωσική ταυτότητα».

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Μια πιθανή χερσαία επιχείρηση της Άγκυρας κατά των Κούρδων είναι «πόλεμος βίας»


Δεκέμβριος 1, 2022. Ελλάδα.

Στο περιθώριο της συνάντησης του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ ζήτησε από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τους Κούρδους της βόρειας Συρίας και του Ιράκ. Χαρακτήρισε την πιθανή χερσαία επιχείρηση της Άγκυρας κατά του «YPG» ως πόλεμο βίας.

Το Πεντάγωνο προειδοποιεί την Τουρκία για τις επιθέσεις στους Κούρδους της Συρίας


Φωτό: nupel.tv

Δεκέμβριος 1, 2022. Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Τουρκία για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι της Συρίας και τις θεωρούν απειλή για τον αγώνα κατά του ISIS. Η Τουρκία βομβάρδισε τις κουρδικές περιοχές της Συρίας και του Ιράκ ως αντίποινα για την επίθεση της Κωνσταντινούπολης και απείλησε με χερσαίες επιχειρήσεις, γράφει η Deutsche Welle.

 

Τηλεφωνική συνομιλία Όστιν – Ακάρ

 

Spiegel: Οι ρωσικές δυνάμεις σε επιφυλακή στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία


Δεκέμβριος 1, 2022, Ελλάδα.

Μετά τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις των Κούρδων στη Συρία από τον τουρκικό στρατό, η Άγκυρα απείλησε με χερσαία επίθεση στα βόρεια της γειτονικής της χώρας. Η Ρωσία φαίνεται ότι αντιδρά και αυξάνει την παρουσία της κοντά στα τουρκικά σύνορα, γράφει ο γερμανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Spiegel.

Τουρκία: Συνελήφθησαν 5 άτομα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν στην ΕλλάδαΔεκέμβριος 1, 2022. Ελλάδα.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 5 άτομα, που προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα συνελήφθησαν.