Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Η «Αδελφότητα της Αλγερίας» υποστηρίζει την τουρκική παρέμβαση στη ΛιβύηΙανουάριος 25, 2020. 21:15

Μόλις ο πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντέλ Ματζίντ Ταμπούν ανακοίνωσε τη θέση του υπέρ της κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, η ‘μουσουλμανική αδελφότητα της Αλγερίας’, έσπευσε να δηλώσει την υποστήριξή της στη θέση αυτή, υπέρ των ένοπλων ομάδων που υποστηρίζουν τον Σάρατζ και της Τουρκίας.

Ο αρχηγός του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» θα πάει στη Λιβύη να πολεμήσει τον ΧαφτάρΙανουάριος 25, 2020. 20:48

Βεγγάζη.

Ο αρχηγός του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», πιστός στην Τουρκία, Αχμέτ αλ Σιχαμπί, υποσχέθηκε στους επικεφαλής της λιβυκής πόλης Μισράτα, τους οποίους αποκάλεσε «αδελφούς Τουρκμένους», ότι θα έρθει για να διώξει την αδικία από αυτούς, αφού νικήσουν ολοκληρωτικά τον συριακό στρατό του Μπαράρ αλ Άσαντ.

Η ΕΕ εγκαινιάζει το σύστημα δορυφορικής απεικόνισης μετά το σεισμό στο Έλαζιγ της ΤουρκίαςΙανουάριος 25, 2020. 20:33

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το σύστημα δορυφορικής απεικόνισης του Copernicus μετά από το σεισμό 6,8 Ρίχτερ στην πόλη Σιβρίτζε στην Έλαζιγ της κεντρικής Τουρκίας.

Σερβία: Αμερικανός απεσταλμένος πρότεινε την ανταλλαγή περιοχών με το ΚοσσυφοπέδιοΙανουάριος 25, 2020. 19:52

Τα μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου αναφέρουν ότι ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το διάλογο Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο, Ρίτσαρντ Γκρένελ, έφθασε στην περιοχή σε συγκεκριμένη αποστολή.

Η Κύπρος εμποδίζει ψήφισμα για κυρώσεις κατά της ΡωσίαςΙανουάριος 25, 2020. 18:51

Μόσχα.

Η Κύπρος αρνείται να ψηφίσει την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον πολλών Ρώσων αξιωματούχων στην Κριμαία.

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Τα Εμιράτα στέλνουν όπλα στον Χαφτάρ μέσω της ΑιγύπτουΙανουάριος 24, 2020. 21:45

Ο ιστότοπος «Υποθέσεις των Εμιράτων» επιβεβαίωσαν ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έστειλαν μεγάλη αποστολή όπλων στον εγκληματία πολέμου Χαλίφα Χαφτάρ μέσω της Αιγύπτου, σημειώνει λιβυκό δημοσίευμα προσκείμενο στην κυβέρνηση Αλ Σάρατζ που εδρεύει στην Τρίπολη.

Εθνικός Στρατός Λιβύης: Ενεργοποιήσαμε την απαγόρευση πτήσεων λόγω προσγείωσης τουρκικών αεροπλάνωνΙανουάριος 24, 2020. 21:20

Ο εκπρόσωπος των Λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Αχμέτ Αλ Μισμάρι, επιβεβαίωσε ότι η απόφαση της Γενικής Διοίκησης να ενεργοποιήσει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την πρωτεύουσα Τρίπολη, οφείλεται στη χρήση από τους Τούρκους του διεθνούς αεροδρομίου Μιτίγκα για τη μεταφορά χιλιάδων τρομοκρατών μέσω πολιτικών πτήσεων.

‘Αλ Ουασάτ’: Ο Μητσοτάκης ζητά την κατάργηση της ‘Θαλάσσιας Συμφωνίας’ με την ΤουρκίαΙανουάριος 24, 2020. 20:36

Η λιβυκή  εφημερίδα ‘Αλ Ουασάτ’ αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σερβία: Ανοίγει η σιδηροδρομική σύνδεση Βελιγραδίου – ΠρίστιναΙανουάριος 24, 2020. 19:44

Βελιγράδι.

Μετά την επίσκεψη του Ειδικού Απεσταλμένου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Γκρένελ στη Σερβία σήμερα, η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε τη δεύτερη συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου -Πρίστινα που αναφέρεται στο άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

Βουλγαρία: Απέλαση Ρώσων διπλωματών- Αντιδράσεις της Μόσχας

Η Βουλγαρία απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες


Ιανουάριος 24, 2020. 18:52


Η ρωσική πρεσβεία στη Σόφια ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρέσβης στη Βουλγαρία έλαβε νότα για δύο Ρώσους διπλωμάτες ως ‘non grata’, σημειώνοντας ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στην απέλαση των διπλωματών της από τη Βουλγαρία.