Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν μια βάση τους στη Συρία




Σεπτέμβριος 28, 2017. 21:32

Η εφημερίδα Ιζβέστια ανέφερε ότι οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν μια στρατιωτική βάση τους κοντά στην πόλη Ντεράα,  έπειτα από συμφωνία που έκαναν με τη ρωσική πλευρά.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η απόσρυση από τη βάση έγινε όχι για την απομάκρυνση των Αμερικανών, αλλά για να δημιουργήσουν μια νέα  στην κουρδική περιοχή.


Η εφημερίδα βασίζει τις πληροφορίες της σε ρωσικές διπλωματικές πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, αλλά σημειώνει ότι  τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν εκκενώσει τη βάση Ζάκφ, ως μέρος μιας συμφωνίας για τη δημιουργία ζώνης μειωμένης έντασης στη Ντεράα, στη νότια Συρία.


 Αναφέρει, ακόμη, ότι η συμφωνία για την εκκένωση της βάσης αποφασίσθηκε σε μια τριμερή συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ιορδανία.


 Στη βάση που εκκενώθηκε, βρίσκονταν αμερικανικές δυνάμεις και μαχητές του λεγόμενου ‘ελεύθερου συριακού στρατού’ και εκεί είχαν αποθηκευθεί εκτοξευτήρες πυραύλων πολλαπλών βλημάτων.


Η Ιζβέστια σημειώνει ότι η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δεν διέψευσε το γεγονός της εκκένωσης της βάσης.


Αξιωματικός από την CENTCOM ανέφερε ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού και ο εξοπλισμός τους θα μεταφερθούν στην  Ελ Τανφ, γράφει το Sputnik στην τουρκική έκδοσή του.




(Στοιχεία από Sputnik Turkey)


-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr