Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής Μουφτής των Σκοπίων



Μάιος 28, 2020. 08:26

Ο Σουλεϊμάν Ρετζέπι, επικεφαλής μουφτής στη Βόρεια Μακεδονία, απολύθηκε χθες. Ο Ρετζέπι απομακρύνθηκε από τη θέση του, μετά από ψηφοφορία στη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας.



Μέχρι την εκλογή του νέου επικεφαλής μουφτή, στη  μουσουλμανική κοινότητα της  Βόρειας Μακεδονίας θα ηγείται ο σημερινός μουφτής του Γκόστιβαρ, Σακίρ Φατάου.


Ο Ρετζέπι που ήταν υπεύθυνος για τη μουσουλμανική κοινότητα από 2006, το όνομά του ήρθε πολλές φορές στη δημοσιότητα τόσο για την ιδιωτική του ζωή όσο και για την ανυπακοή του στις κυβερνητικές αποφάσεις με την πανδημία του κορωνοϊού.


Ο Σουλεϊμάν Ρετζέπι ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες για τη σχέση ή γάμο του με μια γυναίκα  50 ετών νεότερη του.


«Ο πρώην επικεφαλής Μουφτής μπήκε σε ανοιχτό πόλεμο με την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.
Ο Ρετζέπι αντιτάχθηκε στις κυβερνητικές αποφάσεις και αποφάσισε να ανοίξει τα τζαμιά παρά τις κυβερνητικές συστάσεις να τα κρατήσει κλειστά.
 Απαίτησε χρήματα για τη Σχολή Ισλαμικών Επιστημών από τα οικονομικά πακέτα έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης και εναντιώθηκε στις αστυνομικές απαγορεύσεις κατά το Ραμαζάνι».


Εδώ και αρκετά χρόνια, είχαν αποτύχει όλες οι απόπειρες για την απομάκρυνσή του, η ιδιόμορφη ιδιωτική του ζωή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόρριψή του.






MME Σκοπίων
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr