Σκόπια: Συνάντηση ΥΠΕΞ Οσμάνι με τον Έλληνα πρέσβη Γιαννακάκη για διμερείς σχέσεις


Οκτώβριος 30, 2020. 18:18

Σκόπια.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρέσβη Δημήτρη Γιαννακάκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι συνομιλητές συζήτησαν όλες τις πτυχές της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων

 

ενίσχυσης και εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων μέσω συγκεκριμένων μορφών και πρωτοβουλιών.

«Οι δύο συνομιλητές τόνισαν τη σημασία της Συμφωνίας Πρεσπών, καθώς και την καθιερωμένη εμπιστοσύνη, που αποκτά όλο και περισσότερο χαρακτηριστικά μακροχρόνιας εταιρικής σχέσης και φιλίας. 

«Μέσω του σχεδίου δράσης που υπεγράφη μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, πολλές συγκεκριμένες δραστηριότητες και μορφές συνεργασίας συνεχίζονται,  σχεδιάζονται  και πραγματοποιούνται», ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ανοίχθηκαν επίσης θέματα για την τελευταία κατάσταση στην περιοχή, ειδικά προς την κατεύθυνση της δυναμικής της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και για άλλα θέματα.

Τονίστηκε ότι η Βόρεια Μακεδονία αντιμετωπίζει μια νέα σημαντική φάση στην πρόοδο της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έως το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση μιας διακυβερνητικής διάσκεψης και την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ένωση. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ενεργός συμπαραστάτης και υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr