Παραδόθηκαν στη Σερβία τα πρώτα ρωσικά άρματα μάχης

 


Οκτώβριος 30, 2020. 17:13

Τα πρώτα άρματα μάχης T-72MS «Λευκός Αετός»/ «Белый орёл» που είναι δώρο της Ρωσίας, έφθασαν στη Σερβία.

Αυτό αναφέρει η EurAsia Daily, σημειώνοντας ότι μεταφέρθηκαν με μεταγωγικά αεροσκάφη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπαταϊνίτσα.

Ο επίσημος αριθμός  των παραδοτέων αρμάτων δεν αναφέρεται, αλλά το δημοσίευμα ανέφερε τα δύο πρώτα άρματα μάχης που παραδόθηκαν, διευκρινίζοντας ότι είναι ένα T-72MS.

Μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από τη Ρωσία, με αεροσκάφη IL-76TD με αριθμό πτήσης RA-78765 της αεροπορικής εταιρείας Citotrans, η οποία πραγματοποίησε πτήση μετεπιστροφής μέσω του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας, όπως παρατηρήθηκε από τοπικούς παρατηρητές της αεροπορίας.

Σήμερα γράφουν  για μια άλλη πτήση πάνω από τον εναέριο χώρο, δηλαδή, η δεύτερη παρτίδα T-72MS «Λευκός Αετός» που πιθανότατα θα φτάσει στη Σερβία.

Η μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων πραγματοποιείται βάσει της συμφωνίας που ανακοινώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2016 για στρατιωτική-τεχνική βοήθεια στη Σερβία από τη Ρωσία.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr