Αλί Αχμέτι: Ο Ζόραν Ζάεφ διακινδυνεύει την πολιτική του καριέρα στοχεύοντας στην ένταξη της χώρας



Νοέμβριος 27, 2020. 17:44

Σκόπια.

Ο αρχηγός της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση – DUI, Αλί Αχμέτι, είπε ότι ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ διακινδυνεύει την πολιτική του καριέρα για να ξεμπλοκάρει την πορεία της χώρας προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα σχόλια του Αχμέτι, ήρθαν μετά τις πολλαπλές αντιδράσεις στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι οι Βούλγαροι δεν είναι φασιστικό κράτος και ότι μαζί με τους αντάρτες της χώρας απελευθέρωσαν τη χώρα  στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Εκτιμώ σε αυτήν την κατάσταση ότι ο κ. Ζόραν Ζάεφ έχει καλή θέληση να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει να κάνει με το μέλλον της χώρας μας, για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ΕΕ. Θεωρώ ότι υπάρχει ένας κίνδυνος, μια θυσία του Ζόραν Ζάεφ, να διακινδυνεύσει την πολιτική του καριέρα που έχει σωτήρια για τη χώρα, το κράτος και τους πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους συμπολίτες μας της Βόρειας Μακεδονίας, δεν έχουμε αμφισβητήσει ποτέ τίποτα, είτε από την ιστορία είτε από τη γλώσσα», δήλωσε ο  Αλί Αχμέτι, πρόεδρος του DUI.

Ο Αχμέτι ελπίζει, επίσης, στην εποικοδομητική πλευρά της Βουλγαρίας, αλλά δεν αποκλείει τη βοήθεια και της διεθνούς κοινότητας.

«Η ιστορία έχει δείξει κοινές προσπάθειες και σε αυτήν την περίπτωση, θέλουμε μια λύση το συντομότερο δυνατό. Να μην επηρεάζεται από τα συναισθήματα αλλά να είναι λογική, όσο το δυνατόν πιο λογική για την επίλυση αυτού του ζητήματος. 

Ελπίζω στη βουλγαρική πλευρά που ήταν υπέρ της ένταξής μας, πιστεύω ότι η βουλγαρική πλευρά θα δείξει επίσης ετοιμότητα να ξεπεράσει αυτές τις διαφορές και να ανοίξει το δρόμο για ένταξη στην ΕΕ. 

Πιστεύω στις ευρωπαϊκές αξίες της Βουλγαρίας και πιστεύω ότι αυτές οι διαφορές θα επιλυθούν όχι μακροπρόθεσμα, αλλά τις επόμενες μέρες. Ελπίζουμε επίσης στους Ευρωπαίους φίλους μας που θα ενθαρρύνουν τα μέρη για μια αποδεκτή λύση», δήλωσε ο Αχμέτι.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr