Αναλύσεις-Συμφωνίες

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Άσκηση στο Αιγαίο και στην ξηρά από Αμερικανούς και Έλληνες- τούρκικο δημοσίευμα


Ιανουάριος 18, 2021. 20:35- Ελλάδα.

 

«Αυξάνοντας την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα πρόσθεσε μια νέα κίνηση. Η Ελλάδα είχε προηγουμένως ασκήσεις με τους Αμερικανούς στη Δυτική Θράκη. Οι δύο χώρες πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις αυτή τη φορά στο Αιγαίο Πέλαγος», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Συνεχίζει:

Πραγματοποίησε μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση αποβίβασης σε ένα μικρό βραχώδες νησί Μήλος στη διπλή άσκηση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ με το όνομα «Eddie's Odyssey». Η Ελλάδα δημοσίευσε φωτογραφίες και πληροφορίες από την άσκηση στα μέσα ενημέρωσης.

 Ανακοινώθηκε ότι η κοινή άσκηση Ελλάδας και αμερικανικού στρατού πραγματοποιήθηκε στις 12-15 Ιανουαρίου.

 

Πραγματικά πυρά στα Καράβια

 

Στο πλαίσιο της κοινής άσκησης, τα ελικόπτερα των δύο χωρών χτύπησαν με πραγματικά πυρά σε στόχους στο πεδίο βολής Καράβια και στη γύρω θάλασσα. Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση πτώσης από τον αέρα στο νησί της Βελοπούλας μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης.

Τα ίδια σενάρια εφαρμόστηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βράχοι του νησιού Μήλος ήταν ακριβώς όπως τα Ίμια όσον αφορά τη δομή τους.

 

«Πήγασος» στο Κιλκίς

 

 Στο πλαίσιο της κοινής εκπαίδευσης με την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, μια τακτική στρατιωτική άσκηση που ονομάζεται «Πήγασος» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο χωριό Νέα Σάντα του Κιλκίς κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Sözcü

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr