Η Βουλγαρία διαπραγματεύεται την αγορά υποβρυχίου


Φεβρουάριος 12, 2021. 19:54. Ελλάδα.

Βάρνα.

«Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε την αγορά ενός υποβρυχίου για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε κατά την επίσκεψη του στη Βάρνα ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι συνομιλίες θα διαρκέσουν περίπου 2-3 χρόνια. Ο βουλγαρικός στόλος πλέει με αυτοπεποίθηση προς τα εμπρός και γιορτάζει την επιτυχία του στην πανδημία του 2020», όπως είπε.

Όπως είναι γνωστό, η Βουλγαρία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και είναι σαφές αν πρόκειται για μια απλή προεκλογική υπόσχεση.

Ο Καρακατσάνοφ σημείωσε επίσης ως επιτυχία σε αυτήν την κατεύθυνση την αγορά των δύο νέων ναρκαλιευτικών για τις ανάγκες του Ναυτικού, καθώς και τη σειρά των δύο νέων πλοίων τα οποία κατασκευάζονται από μια εταιρεία ναυπήγησης στη Βάρνα.

Για πρώτη φορά σε περισσότερα από εκατό χρόνια, πλοία για τις ανάγκες του βουλγαρικού στόλου κατασκευάζονται στη χώρα και δεν αγοράζονται, όπως τόνισε ο Βούλγαρος υπουργός.

Περιέγραψε τις στρατιωτικές ασκήσεις του κατά τον παρελθόντα χρόνο ως εξαιρετικές επιτυχίες, καθώς και το αυξημένο ενδιαφέρον για το στρατό.

Ο Καρακατσάνοφ ανέφερε ότι η συμμετοχή της Βουλγαρίας στις συμμαχικές ομάδες περιπολίας στη Μαύρη Θάλασσα αυξήθηκε κατά 40%.

24 Часа

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr