Σκόπια: Ο Ερυθρός Σταυρός πρώτος υποδέχθηκε τους Αφγανούς πρόσφυγες


Αύγουστος 31, 2021. Ελλάδα.

Η πρώτη ομάδα πολιτών από το Αφγανιστάν έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων αργά χθες βράδυ. 

Τους υποδέχθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι, ο αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα και σύμβουλοι από το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ερυθρός Σταυρός είναι η πρώτη επαφή για τους πολίτες που φτάνουν από το Αφγανιστάν.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα θερμής υποδοχής, αλληλεγγύης και υποστήριξης για τη ζωή. Όλοι οι πολίτες θα λάβουν ένα βασικό πακέτο στήριξης, νερό, μάσκα, απολυμαντικό», σύμφωνα με την κυβέρνηση.


Τονίζουν ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα διενεργήσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας και το υπουργείο Υγείας θα προβεί σε εξέταση PCR και δυνατότητα εμβολίου.

«Καλωσορίζουμε τους πολίτες που ξέφυγαν από την επίθεση του ριζοσπαστισμού, καλωσορίζουμε τους ανθρώπους που υπερασπίζονται την ειρήνη και τη δημοκρατία στο Αφγανιστάν για 20 χρόνια», ανέφερε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, 149 πολίτες του Αφγανιστάν έφθασαν αργά χθες, υπάλληλοι, συνεργάτες και μέλη των οικογενειών τους, του διεθνούς οργανισμού Open Government Partnership (OGP) όπου η Βόρεια Μακεδονία είναι επίσημα μέλος, καθώς και υπάλληλοι και συνεργάτες της Διεθνούς Διαφάνειας, του Wold Economic Forum και άλλων διεθνών οργανισμών.

Alsat.mk

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr