Πρέσβης της Ουκρανίας στη Σόφια: Ζητήσαμε όλα τα είδη όπλων από τη Βουλγαρία


Μάρτιος 19, 2022. Ελλάδα.

«Από την αρχή του πολέμου, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα κάθε είδους σοβιετικά όπλα  που βρίσκονται στη διάθεση της Βουλγαρίας. Δεν μπορώ να πω αν η απάντηση είναι αρνητική ή θετική»,   δήλωσε στην βουλγαρική τηλεόραση Nova,  ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Βουλγαρία  Βιτάλι Μοσκαλένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας είναι απαραίτητο για τη μείωση της ρωσικής επιθετικότητας.

«Η ενίσχυση των κυρώσεων είναι απαραίτητη, όπως και η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Η παροχή άμυνας και άλλων όπλων επίσης», εξήγησε. Πρόσθεσε ότι η Μαριούπολη ουσιαστικά καταστράφηκε.

 Η Ρωσία διαπράττει την τακτική της «καμένης γης», είπε ο πρέσβης.

Διευκρίνισε ότι κανείς δεν αμφιβάλλει ότι είναι θέμα χρόνου να εισβάλουν τα ρωσικά στρατεύματα στην Οδησσό. 

«Μέχρι το 2014, η Ουκρανία ήταν μια ουδέτερη χώρα. Εάν εγκαταλείψουμε το ΝΑΤΟ, δεν θα σταματήσει ο Πούτιν, δεν θα μας αφήσει ήσυχους. Η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ είναι ζωτική αναγκαιότητα, αν ήμασταν στη Συμμαχία, δεν θα υπήρχε εισβολή», σχολίασε ο διπλωμάτης. 

Για αυτόν, οι ισχυρισμοί ότι υπάρχουν βιοεργαστήρια στην Ουκρανία είναι κυνισμός. «Η Ουκρανία θα κερδίσει, η Κριμαία θα επιστρέψει στα σύνορά μας, όπως και το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ. Ωστόσο, αυτό δεν θα γίνει σύντομα, πριν από αυτό θα υπάρξουν πολλές απώλειες και θύματα», είπε. 

nova.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr