Ρωσία, Τουρκία: Άρχισαν διαπραγματεύσεις για πυρηνικό σταθμό στη Σινώπη


Οκτώβριος 19, 2022. Ελλάδα.

Την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία Rosatom.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας T24, ο Γενικός Διευθυντής της Ρωσικής Κρατικής Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας, Αλεξέι Λιχάτσεφ, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη.

Σε δηλώσεις του στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24, τόνισε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει δεύτερο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Σινώπη.

Όπως είπε η Σινώπη είναι μια ελκυστική τοποθεσία για την κατασκευή ενός μεγάλου πυρηνικού σταθμού με 4 μονάδες παραγωγής ενέργειας, που είναι γνωστή σε όλους όσους εργάζονται στα πυρηνικά.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη μελλοντική ύπαρξη ενός μεγάλου πυρηνικού σταθμού, την ίδρυση των τεχνολογικών συμμαχιών, της επενδυτικής πολιτικής και της ανάπτυξης της τουρκικής ενεργειακής αγοράς έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους».


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr