Οι Εβραίοι της διασποράς διδάσκονται αυτοάμυνα και επιβίωση


Φεβρουάριος 22, 2014.

Βρυξέλλες.

Το πρώτο σεμινάριο για την προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Φόρουμ του Ρωσικού Εβραϊσμού.


Εμπειρογνώμονες από το Ισραήλ, στον τομέα της ασφάλειας και επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας παρείχαν οδηγίες πως πρέπει να αντιμετωπίζουν την αντισημιτική βία.

Μέσα σε ένα κύμα αντισημιτικών επιθέσεων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, το σεμινάριο παρακολούθησαν επικεφαλής της κοινότητας, ραβίνοι και δεκάδες μέλη των κοινοτήτων της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια.

Στο σεμινάριο αναλύθηκε πως πρέπει να γίνεται η προστασία των Εβραίων στις χώρες που ζουν και πώς να αντιμετωπίζουν ‘καταστάσεις κρίσεων’ με επιθέσεις και άλλα τραγικά περιστατικά.

Στην εκπαιδευτική συνάντηση αναλύθηκαν, επίσης, θέματα αυτό-επιβίωσης σε ένα αστικό περιβάλλον, η παροχή πρώτων βοηθειών και η αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε κρίσιμες καταστάσεις.

Ο Αλεξαντάρ Λεβίν, πρόεδρος του Παγκόσμιου Φόρουμ των Ρώσων Εβραίων, το οποίο χρηματοδοτείται  από την ομάδα «Στο μέλλον»,  τόνισε ότι στηρίζει αυτό το έργο, διότι πιστεύει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενισχυθεί η προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων.

Στο σεμινάριο έγινε ειδική μνεία για τα γεγονότα σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως είναι η Ουκρανία, η οποία διέρχεται μια περίοδο αστάθειας και αύξησης του ριζοσπαστισμού στην κοινωνία, σημειώνει το δημοσίευμα των ρωσόφωνων Εβραίων του Ισραήλ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr