Το Αζερμπαϊτζάν διαθέτει ανάλογο του Iskander από το Ισραήλ


Οκτώβριος 6, 2020. 21:32

 

Το Αζερμπαϊτζάν έχει χρησιμοποιήσει ένα ανάλογο του επιθετικού τακτικού πυραυλικού συστήματος Iskander (OTRK), το οποίο παρέλαβε από το Ισραήλ.


 Έγινε γνωστό ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε ένα ανάλογο του ρωσικού Iskander - ένα επιχειρησιακό-τακτικό σύστημα πυραύλων με ένα βαλλιστικό πύραυλο μονής φάσης, το οποίο αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία Israel Aircraft Industries (IAI).

Σύμφωνα με την ισραηλινή στρατιωτική εταιρεία IAI, η μάζα του πυραύλου με στερεό προωθητικό LORA είναι περίπου 1,6 τόνοι και το βάρος της κεφαλής του είναι 400 κιλά.Στόχος χτυπήματος με ακτίνα - 350 χλμ.

  Ο σχεδιασμός του εξοπλισμού προβλέπει ένα αδρανειακό σύστημα στόχευσης, που συμπληρώνεται από δορυφορική διόρθωση μέσω GPS.

 Ένας τέτοιος πύραυλος χτύπησε τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Ακάρι, το κανάλι του οποίου συνδέει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Αρμενία.

Ο απόστρατος επικεφαλής του πυραυλικού συντάγματος των Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΣΣΔ, Βαλεντίν Ζολοτάρεφ,  δήλωσε ότι το Ισραήλ με μεγάλη επιτυχία κατασκεύασε αυτόν τον πύραυλο.

 Το μοντέλο LORA μπορεί να χτυπήσει ένα κτήριο με ισχυρή δύναμη. Αν υπάρχουν άνθρωποι στο κτήριο, τότε όλοι είναι καταδικασμένοι σε θάνατο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr