Η Τουρκία έθεσε σε λειτουργία το S-400 στη Μαύρη Θάλασσα


Οκτώβριος 6, 2020. 22:02

Η Τουρκία έχει αναπτύξει το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400 Triumph (SAM) στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Το βίντεο με τον εξοπλισμό την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, δημοσιεύθηκε από τον Τούρκο δημοσιογράφο Ραγκίπ Σοουλού στο λογαριασμό του στο Twitter.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το υλικό παραλήφθηκε στην Σαμψούντα, από όπου μεταφέρθηκαν στην Σινώπη,στην ακτή του Εύξεινου Πόντου. 


Footage appears to be showing that Turkey has moved S-400s to Black Sea city of Samsun A NOTAM was released that closes the airspace for 10 days due to air defense system/ drone exercises in Sinop, which might be the final destination via twitter.com/kamerknc/statu

Αναμένεται ότι εκεί το S-400 θα λάβει μέρος στις ασκήσεις των τουρκικών δυνάμεων αεροπορικής άμυνας.

Όπως ανακοινώθηκε, ο εναέριος χώρος σε αυτήν την περιοχή θα είναι κλειστός για δέκα ημέρες.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την «Turkish Minute», οι  δοκιμές του S-400 θα γίνουν κατά τις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή της Σινώπης από τις 5 έως τις 16 Οκτωβρίου.

Ο σχεδιασμός της άσκησης περιλαμβάνει επίθεση σε 10 αεροπορικούς στόχους από τα συστήματα αεροπορικής άμυνας. Για  την πυροδότηση των πυραύλων θα δοθεί άδεια προσωπικά από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από τις 29 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου, η Τουρκία πραγματοποίησε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Αζερμπαϊτζάν. Περιλάμβαναν μονάδες πυροβολικού, θωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα μάχης και μεταφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, δυνάμεις αεροπορικής άμυνας και αντιαεροπορικές πυραυλικές μονάδες των στρατών του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας. Οι ελιγμοί πραγματοποιήθηκαν επίσης κοντά στα σύνορα με την Αρμενία. Θεωρείται ως προετοιμασία της τρέχουσας επίθεσης.

Κατόπιν στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Τουρκία πραγματοποίησε επίσης στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη Μεσόγειο Θάλασσα εν μέσω κλιμακούμενης σύγκρουσης με την Ελλάδα.  Οι ναυτικές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν επί δύο εβδομάδες στην περιοχή της βορειοδυτικής Κύπρου, όπως σημειώνει το Lenta.ru.




--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr