Σκόπια: Πολιτικοί αναλυτές ζητούν τον τερματισμό συνομιλιών με Ελλάδα και αναζήτηση συμμαχίας εκτός NATO


Ιούνιος 27, 2014.

Σκόπια.

Τα Σκόπια πρέπει να διακόψουν τις συνομιλίες με την Ελλάδα για τη διαφωνία του ονόματος και να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO.


Αυτή ήταν  μία από τις απόψεις που κατατέθηκαν σε συζήτηση την οποία διοργάνωσε  το portal Φάκτορ με θέμα «Η αλλαγή του ονόματος στη χώρα και οι φιλοδοξίες για ένταξη σε NATO  και ΕΕ».

Την θέση αυτή συμμερίστηκαν ο Μπλαγκόγια Μαρκόφσκι και ο Ιβάν Μπαμπανόφσκι. Διαφώνησε ο καθηγητής Γιόβε Κεκενόφσκι, ο οποίος τόνισε ότι η λύση  στη διαφωνία πρέπει να γίνει από τον ΟΗΕ, μέσα από ένα ψήφισμα.

Σύμφωνα με τον Κεκενόφσκι η αναζήτηση νέων εναλλακτικών λύσεων δεν είναι ρεαλιστική τακτική και θα ήταν καλό να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σερβίας.
Το αρνητικό κλίμα στην πολιτική σκηνή των Σκοπίων, επέτεινε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα του NATO, να μην γίνει σε κανένα κράτος πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

 Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκσι, δήλωσε με τη σειρά του ότι ο Ράσμουσεν, τελικά, επιβεβαίωσε αυτό που ήταν γνωστό, ότι το βέτο από ένα κράτος αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr