Οι κουρδικές δυνάμεις κατέλαβαν αεροπορική βάση στα σύνορα της Τουρκίας




Φεβρουάριος 11, 2016.


Κούρδοι μαχητές που υποστηρίζονται από τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη,  κατέλαβαν μια πρώην στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με ομάδα που παρακολουθεί τον πόλεμο στη Συρία, γράφει σήμερα η τουρκική ‘Σταρ’.




Οι ομάδες των ανταρτών  έχουν προσηλωθεί στη μεγάλη επίθεση που γίνεται στην περιοχή από τον συριακό στρατό, τη Ρωσία και άλλους συμμάχους τους, επιτρέποντας τους Κούρδους να καταλάβουν τη βάση και να επεκτείνουν τα ερείσματά τους στο βορρά.



Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο παρακολουθεί τον πόλεμο μέσα από ένα δίκτυο πηγών, ανέφερε ότι έγιναν σφοδρές  μάχες μεταξύ Κούρδων και των ανταρτών της αντιπολίτευσης της Συρίας γύρω από την αεροπορική βάση Μενάγ, όπου ήταν παλιό αεροδρόμιο της συριακής πολεμικής αεροπορίας και είχε πέσει στα χέρια των ανταρτών πριν από τρία περίπου χρόνια.



Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τουλάχιστον 30 επιδρομές εναντίον των ανταρτών στη βάση πριν επιτεθούν οι Κούρδοι και το καταλάβουν.



Ένας επαναστάτης διοικητής –συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα- ο Ζεκέριγια Καρσλί από το Μέτωπο του Λεβάντε, δήλωσε: « Η πτώση του αεροδρομίου  Μενάγ έχει κάνει την κατάσταση στην περιοχή περισσότερο ζοφερή».



Οι Κούρδοι στο βόρειο τμήμα της Συρίας, έχουν καθιερώσει έναν βαθμό  αυτονομίας από την έναρξη του πολέμου σε ορισμένες περιοχές που συνορεύουν με την Τουρκία, η οποία αγωνίζεται να τερματίσει μια εξέγερση τριών δεκαετιών στο έδαφός της από Κούρδους μαχητές που θέλουν  περισσότερη αυτονομία.



Τόσο οι Κούρδοι της Συρίας, όσο και οι Κούρδοι της Τουρκίας, δεν έχουν εκφράσει τη θέληση για μια ανεξάρτητη κρατική υπόσταση, σε αντίθεση με το ιρακινό Κουρδιστάν, που είναι, ήδη, μια αυτόνομη περιοχή και κινείται προς την κατεύθυνση ενός δημοψηφίσματος  για την πλήρη ανεξαρτησία από το Ιράκ.



Οι Ρώσοι βοηθούν τους Κούρδους της Συρίας  και αυτό δηλώνει ότι υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα με τους αντάρτες της αντιπολίτευσης της Συρίας,  τους οποίου προσπαθούν να διαλύσουν, σημειώνει η ‘Σταρ’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ