Σκόπια: Η Αθήνα διατηρεί "Μακεδονικό" υπουργείο στην Κατεχόμενη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη…




«Η Αθήνα έχει ένα υπουργείο  στο κατεχόμενο τμήμα της Μακεδονίας και τμήμα που ασχολείται με εμάς», γράφει το δημοσίευμα της 8ης Ιουνίου 2016



Ιούνιος 13, 2016.



«  Η Βόρεια Ελλάδα, χρησιμοποιείται ως γεωγραφικός όρος που καθορίζει  τα εδάφη στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα και προσθέτει: 




«Ο γεωγραφικός όρος «Βόρεια Ελλάδα» υποδηλώνει κυρίως  τις δύο βόρειες περιοχές, της Μακεδονίας και της Θράκης, που προστέθηκαν με τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912 και 1913, που είναι η Μακεδονίας και η Θράκη, η Ήπειρος και η Θεσσαλία, που δεν ήταν ποτέ μέρος της Ελλάδας και ποτέ δεν (έζησαν σε αυτές) Έλληνες!».



«Το 1912 στη Μακεδονία δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας!»



Και συνεχίζει το δημοσίευμα: 



«Η Βόρεια Ελλάδα καλύπτει τις περιοχές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου που τα αποκαλεί νέα εδάφη (Неес Хорес, νέες χώρες) όπως και την Μακεδονία και τη Θράκη σε αντίθεση με την «αρχαία Ελλάδα» (Паља Елада Παλιά Ελλάδα)».



Και: 

 "Ήταν απαγορευμένο στην Ελλάδα το όνομα ...Μακεδονία!"


Η Θεσσαλία και η Ήπειρος προστέθηκαν στην Ελλάδα μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13.
Από το 1929 έως το 1988, η ελληνική κυβέρνηση διατηρούσε ένα υπουργείο για τη Βόρεια Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το όνομα ‘Μακεδονία’ ήταν σχεδόν απαγορευμένο. Αλλά στον απόηχο της κατάρρευσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η κυβέρνηση στην Αθήνα το 1988, το «Υπουργείο της Βόρειας Ελλάδας», για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας το μετονόμασε σε «Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης» με συνολική εκμετάλλευση του ουσιαστικού και του επιθέτου Μακεδονία, μακεδονικό κλπ., σημειώνει ο συντάκτης  στο προπαγανδιστικό του κείμενο.




Για στατιστικές ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως, η Βόρεια Ελλάδα το 2014 χωρίσθηκε σε τέσσερις διοικητικές περιφέρειες:  Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία και Νότια Μακεδονία, ο όρος Βόρεια Μακεδονία είναι πιθανόν να εννοείται με το μακεδονικό έδαφος που καλύπτουν τα Σκόπια  και όρος  Νότια Μακεδονία θα θεωρείται η χώρα νότια του Ολύμπου, δηλαδή στην …Αθήνα!



Σύμφωνα, πάντως, με το πρόγραμμα ‘Καλλικράτης’, όνομα από τον αρχαίο Έλληνα αρχιτέκτονα Καλλικράτη, που πήρε την ονομασία του ελληνικού νόμου 3852/2010, προβλέπει την κύρια διοικητική διαίρεση της Ελλάδας, η οποία χωρίζεται σε 13 περιφέρειες:  Αττική, Κεντρική Ελλάδα (Στερεά Ελλάδα), Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ηπείρου, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Δυτική Μακεδονία και μια αυτόνομη περιοχή, το άβατο του Αγίου Όρους.



Πρόκειται για μια δεύτερη σημαντική μεταρρύθμιση της διοικητικής διαίρεσης της χώρας, γνωστές ως  μεταρρύθμιση Καποδίστρια από το 1997.



Σύμφωνα με τα δεδομένα της Eurostat της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Βόρεια Ελλάδα το 2014 υπολογίζονται σε 3.590.187 κατοίκους.



Η Δυτική Μακεδονία με έδρα την περιοχή της Κοζάνης έχει 9451 km2 και 282 120 κατοίκους. Η Κεντρική Μακεδονία, με έδρα την Θεσσαλονίκη καταλαμβάνει έκταση 18.811km2 και έχει 1.874.590 κατοίκους.



Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με έδρα την Κομοτηνή καταλαμβάνει έκταση 14 157 km2 και έχει 696 170 κατοίκους.



Συνολικά η σύγχρονη Ελλάδα έχει έκταση 131.957 km2 και πληθυσμό 10.815.197 κατοίκους, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr