«Τα Σκόπια οδηγούνται αναπόφευκτα σε Ομοσπονδία»- Βούλγαρος εκδότης




«Ο αλβανικός παράγοντας αλλάζει άρδην την ουσία της ύπαρξης της Ψευδομακεδονίας»

Ιανουάριος 12, 2017. 20:23


Σόφια.


«Τα Σκόπια μετά την απόσχισή τους από την πρώην Γιουγκοσλαβία και το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους προχώρησαν σε ένα άλλο ιστορικό ορόσημο- την Συμφωνία Πλαίσιο της Οχρίδας, που ήταν ένα ειρηνευτικό σύμφωνο μετά τον εμφύλιο πόλεμο του 2001. Κατόπιν μια 



νέα γενιά Αλβανών πολιτικών ήρθε στο προσκήνιο με νέες απαιτήσεις, που αυτές θα φέρουν αναπόφευκτα την Ομοσπονδία στη χώρα», δήλωσε ο Κρασιμίρ Ουζούνοφ, πρόεδρος του πρακτορείου ειδήσεων και του ραδιοφωνικού σταθμού ‘Fokus’ στην Εθνική Βουλγαρική Ραδιοφωνία – БНР.



Ο Ουζούνοφ  επεσήμανε ότι τα αιτήματα των Αλβανών για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης σε όλη τη χώρα, η ίση οικονομική κατανομή στις ανατολικές και δυτικές επαρχίες – θα χωρίζουν σιωπηλά τη χώρα  σε καντόνια, αφού στις ανατολικές περιοχές  κυριαρχεί ο σλαβο-βουλγαρικός πληθυσμός  και στις δυτικές ο αλβανικός.


Το κύριο, όμως, είναι η συμμετοχή την οποία ζητούν οι Αλβανοί, στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το όνομα με την Ελλάδα, ώστε να εξευρεθεί γρήγορα λύση στο θέμα του ονόματος.


Αυτό σημαίνει άρνηση του συνταγματικού ονόματος, ταχεία ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟ, πορεία προς την ΕΕ, αλλαγή του εθνικού ύμνου, της σημαίας και των εθνοσήμων.



Επίσης, η πρόσληψη κατά 50% των Αλβανών στις υπηρεσίες ασφαλείας, την αστυνομία, το στρατό και σε κυβερνητικά γραφεία και ιδρύματα.



Αυτά όλα διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση  στο κράτος, το οποίο θα αλλάξει άρδην την ουσία της μέχρι τώρα κρατικής υπόστασης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr