Ισραήλ: Σηκώθηκε στα οκτώ μέτρα ύψος ο φράχτης με την Αίγυπτο…




Ιανουάριος 19, 2017. 20:16

Το Ισραήλ έχει προσθέσει άλλα τρία μέτρα ύψος στον πέντε μέτρων φράχτη του σε 17 χιλιόμετρα από τα 242, που συνορεύει με την Αίγυπτο, με στόχο να μειώσει την παράνομη είσοδο μεταναστών, όπως ανέφερε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Το υπουργείο αναφερόμενο στο έργο της ανύψωσης των συρματοπλεγμάτων στον φράχτη με την Αίγυπτο σημείωσε ότι  έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των παράνομων μεταναστών, από 213 μετανάστες το 2015 σε 11 μόλις το 2016.


Το Ισραήλ είχε δημιουργήσει τον φράχτη το 2014 με ύψος πέντε μέτρα, διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες προσπάθησαν να τον ανέβουν και τώρα σε ορισμένα τμήματα που το έδαφος είναι προσιτό,   ο φράχτης ανήλθε σε ύψος οκτώ μέτρα.



Το ‘τείχος’ αυτό είναι εξοπλισμένο με συστήματα συναγερμού και συλλογής στοιχείων και εκτείνεται σε όλο το μήκος των συνόρων.



Πριν από ένα χρόνο ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου εξεφρασε την επιθυμία να δημιουργήσει παρόμοιο ‘τείχος’ σε όλα τα σύνορα της χώρας, ώστε «να αποκρούσει τα άγρια θηρία», όπως είπε χαρακτηριστικά.



 Τον Σεπτέμβριο του 2015, το Ισραήλ άρχισε την κατασκευή ενός φράχτη 30 χιλιομέτρων με την Ιορδανία.



Μέχρι στιγμής, η χώρα έχει φράχτες στα σύνορά της με την Αίγυπτο, το βόρειο Λίβανο, στα Υψώματα του Γκολάν κοντά στα σύνορα με τη Συρία και φυσικά και εκείνα που περιβάλλουν τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την «aurora Israel».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr