Μόσχα: Το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος θα επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει τη Βουλγαρία




Το βουλγαρικό δημοσίευμα του mediapool.bg,  αναφέρεται σε προπαρασκευή διαδηλώσεων από το ίδρυμα του Σόρος στη Σόφια και από την αμερικανική οργάνωση «Αμερική για τη Βουλγαρία» από άτομα που θα πληρωθούν με 30 ευρώ σε κάθε συμμετοχή τους στη διαδήλωση

Ιανουάριος 19, 2017. 18:33

Το ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, που έχει απήχηση στη Βουλγαρία, προειδοποίησε ότι προετοιμάζεται ‘Μαϊντάν’ κατά του εκλεγέντα προέδρου Ρούμεν Ράντεφ.




Την ημέρα της ορκωμοσίας του Ράντεφ στο Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti  δημοσίευσε  απόψεις του Ιγκόρ Ψενιτσνίκοφ, που επικαλούνταν  ‘βουλγαρικά ηλεκτρονικά μέσα’ ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν «διαδηλώσεις με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα από ορισμένα κόμματα που στρέφονται κατά της εκλογής του Ράντεφ».



Ο συντάκτης είναι σύμβουλος του νέου διευθυντή του Ινστιτούτου, Μιχαήλ Φράντκοφ, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.



Στη δημοσίευση του Ria Novosti με τίτλο «Ποιος μαγειρεύει Μαϊντάν στη Βουλγαρία», ο Ιγκόρ Ψενίτσνίκοφ ισχυρίζεται ότι η διαμαρτυρία κατά του Ράντεφ είχε προγραμματισθεί για το Σάββατο από οργανωμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις-ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται  από τις Ηνωμένες Πολιτείες για ποδηγέτηση της κοινωνίας.



Ο συντάκτης αναφέρει ρητά ότι αυτές οι οργανώσεις συνδέονται πνευματικά με εκείνες των ρωσικών που προέβησαν σε επιθέσεις τα τελευταία χρόνια και αυτές συνδέονται  με το ίδρυμα του Τζορτ Σόρος και το ίδρυμα «Η Αμερική για τη Βουλγαρία».



Μάλιστα ο συντάκτης αναφέρει ότι οι ΜΚΟ αυτές θα πληρώσουν για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις σε ‘ενεργούς πολίτες’, δηλαδή σε άτομα μέχρι 40 ετών το ποσό των 30 ευρώ ανά ημέρα συμμετοχής στις διαδηλώσεις.


Τα συνθήματα έχουν, ήδη, ετοιμασθεί και θα είναι κατά του νέου προέδρου της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και κατά της Ρωσίας.



Σύμφωνα με τη βουλγαρική ‘mediapool.bg.’  το σκηνικό αυτό έχει οργανωθεί μετά από τη νίκη του Ράντεφ στην προεδρία της Βουλγαρίας, μία ένδειξη ότι οι Βούλγαροι επιδιώκουν μια επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr