Σκοπιανή εφημερίδα σε αναγνώστες της: Πώς να βγάλετε γρήγορα βουλγαρικό διαβατήριο …




Φεβρουάριος 20, 2017. 19:07

Προφανώς, η μεγάλη ζήτηση για απόκτηση βουλγαρικού διαβατηρίου του πληθυσμού του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων, ώθησε την εφημερίδα ‘Βέτσερ’ να δημοσιεύσει πως μπορούν οι ψευδομακεδόνες να αποκτήσουν στα γρήγορα βουλγαρικά έγγραφα, φθηνά και χωρίς μεσάζοντες όπως σημειώνει στον τίτλο του άρθρου της.




Έτσι, κατά την υποβολή αίτησης για απόκτηση βουλγαρικού διαβατηρίου, επεξηγεί το δημοσίευμα, θα πρέπει να παραιτηθείτε από ψευδομακεδόνας. Θα υπογράψετε  έγγραφα ότι αισθάνεστε Βούλγαρος και ότι οι πρόγονοί σας ήταν βουλγαρικής καταγωγής. Αλλά, σε ορισμένα άτομα  η απόκτηση βουλγαρικών διαβατηρίων δεν σημαίνει ότι θα χάσουν κάτι (την ψευδομακεδονική υπηκοότητα) , εάν έχουν πράγματι βουλγαρική καταγωγή και δεν χρειάζεται να το αποδείξουν.



 Για να ξεκινήσει η διαδικασία για την απόκτηση βουλγαρικής υπηκοότητας είναι απαραίτητο να έχετε μια συνάντηση με την κρατική υπηρεσία για τους Βουλγάρους Εξωτερικού. Αυτό γίνεται με email στη βουλγαρική γλώσσα, που απευθύνεται στον πρόεδρο της Κρατικής υπηρεσίας για τους Βουλγάρους εξωτερικού. Εκεί θα δηλώσετε ότι έχετε βουλγαρική εθνική συνείδηση για να πάρετε τη θετική απόφαση.



Η απόφαση αυτή θα πρέπει να υποβληθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, στο τμήμα ‘Βουλγαρική Υπηκοότητα’.
Υπογράφετε έντυπο όπου επιβεβαιώνετε  την ταυτότητά σας και  συμπληρώνεται  ορισμένα άλλα σχετικά έγγραφα.
(αναφέρονται τα σχετικά έγγραφα)


Με την έγκριση αποκτάτε βουλγαρική ταυτότητα και βουλγαρικό διαβατήριο και είστε, πια, πολίτης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr