Αλβανικό Δημοσίευμα: Βόμβα Μητσοτάκη: Ο Τσίπρας υπέγραψε την απόσχιση της Τσαμουριάς χωρίς πόλεμο!




«Ο Μητσοτάκης έριξε βόμβα στην Ελλάδα: Ο πρωθυπουργός Τσίπρας «σαμποτάρει» την Ελλάδα και υπέγραψε απόσχιση της Τσαμουριάς χωρίς πόλεμο»

Ιούνιος 23, 2017. 23:14


«Η ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, σήμερα, στις 22 Ιουνίου 2017, δημοσιοποίησε συζητήσεις που έλαβαν χώρα, την Τετάρτη,  στην έκτατη συνεδρίαση  της Κυβέρνησης την οποία κάλεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 21 Ιουνίου.



Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν «οι νέες οικονομικές πολιτικές για την προσέλκυση ξένων επενδυτών». Αλλά, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που δεν ήταν στην ατζέντα της ημέρας», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Όπως ήταν,  η επίσκεψη του Βενιαμίν Νετανιάχου στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου και η συνάντησή του με τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.


(Η προσκείμενη στη Χρυσή Αυγή, Ελεύθερη Ώρα, κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι η επίσκεψη του Βενιαμίν Νετανιάχου αυτήν την εβδομάδα στην Ελλάδα έγινε για να αγοράσει τη Τσαμουριά)- [ η παρένθεση από το δημοσίευμα].



Ο πρώτος που έσπασε τη σιωπή του,  ήταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νικόλαος Κοτζιάς, που μίλησε για λίγα λεπτά,  καθώς ο ίδιος αποκάλεσε  τον «Φεστίμ Λατό» [Festim Lato] ως εχθρό για την Ελλάδα».


 Αναφέρθηκε σε επισκέψεις του Φεστίμ Λατό που έγιναν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και τη συμμετοχή της Λατό ως προέδρου της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, σε μια σύνοδο κορυφής που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και O.M.P.E.O.



Ορισμένοι από τους υπουργούς έμειναν έκπληκτοι και απαίτησαν να μάθουν ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters το οποίο επικαλείται η Καθημερινή (γράφει το αλβανικό δημοσίευμα).



Κατόπιν ο Κοτζιάς μίλησε για τη συμμετοχή της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών –Mossad- και της αμερικανικής CIA,  λέγοντας ότι αυτός ο άνθρωπος, ο Φεστίμ Λατό, είναι παράγοντας και έχει επιφορτισθεί να διαλύσει την Ελλάδα.



Ρωτήθηκε, μετά από αυτά, γιατί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει αποστείλει σημείωμα διαμαρτυρίας στο Τελ Αβίβ και στην κυβέρνηση της Ουάσιγκτον για το θέμα αυτό;



Απαντήθηκε ότι είχαν έρθει σε επαφή και ζήτησαν πληροφορίες, αλλά δεν είχαν λάβει απάντηση.


Ο Πάνος Καμμένος, Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας,  βάσει στοιχείων  της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών,  ανέφερε ότι ο Φεστίμ Λατό συμμετείχε στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου το 1999 και στα Σκόπια το 2001, όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο και στους δύο πολέμους και είναι πολύ επικίνδυνος και μπορεί να οργανώσει μια σειρά από «ανταρτικές ομάδες», όπως ο ίδιος αποκαλεί τον Απελευθερωτικό Στρατό της Τσαμουριάς (Ushtrinë Çlirimtare të Çamërisë.)



Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, «άδεια» για να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία στα αλβανικά σύνορα. Αλλά, η άδεια δεν εγκρίθηκε, προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ των υπουργών.



Μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής σύσκεψης, ο ηγέτης της συντηρητικής παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης,  με δημόσια αναφορά του απαίτησε τη δημιουργία μιας επιτροπής για να προβεί  σε διερεύνηση των κυβερνητικών θέσεων στο θέμα των Αλβανοτσάμηδων.



Είπε ότι  οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να ενημερωθούν και άφησε να εννοηθεί ότι ο Τσίπρας σαμποτάρει την Ελλάδα και έχει υπογράψει την απόσχιση της Τσαμουριάς από την Ελλάδα χωρίς πόλεμο.
(Shqiptari.eu)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr