Ουκρανία: Χιλιάδες διαδηλωτές κάλεσαν τον Ποροσένκο να παραιτηθεί




Οκτώβριος 17, 2017. 22:39

Κίεβο.

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συσπειρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας την Τρίτη και φώναζαν συνθήματα προς τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο να παραιτηθεί.



Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος ηγείται ουκρανικού κόμματος της αντιπολίτευσης, δήλωσε στη διαδήλωση ότι ο Ποροσκένκο είναι υπεύθυνος για την «φτώχεια και την ταπείνωση».


«Καλώ τουw κατοίκους του Κιέβου να έρθουν μαζί μας και να ζητήσουν μόνο ένα πράγμα: να παραιτηθεί ο Ποροσένκο», ανέφερε ο Σαακασβίλι.


Ο Σαακασβίλι αποτελεί πολιτική πρόκληση για τον Ποροσένκο, ο οποίος τον διόρισε ως κυβερνήτη της περιοχής Οδησσού της Ουκρανίας, όταν ο Σαακασβίλι εξορίστηκε από τη Γεωργία.


Από τότε ήρθαν σε σύγκρουση.  Ο πρόεδρος ανακάλεσε την υπηκοότητα του Σαακασβίλι τον Ιούλιο. Ο Σαακασβίλι αναγκάσθηκε να περάσει τα σύνορα της Ουκρανίας και να πάει στην Πολωνία τον περασμένο μήνα.


Ο πρώην Γεωργιανός πρόεδρος συνεργάσθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Γιούλα Τιμοσένκο και άλλες ομάδες της αντιπολίτευσης, αυξάνοντας την ένταση με τον Ποροσένκο.


(Στοιχεία από dailystar.com.lb)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr