Βούλγαροι φορτηγατζήδες θα ...κλείσουμε και εμείς τα σύνορα

Σόφια, Ιανουάριος 2, 2010, 17:03

«Συνεχίζω να εμμένω στην επέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίλυση του προβλήματος με τα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών στις συνοριακές διόδους", δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ σήμερα το απόγευμα.

Σε κατάσταση πανικού έχει περιέλθει εκτός από το ελληνικό και το βουλγαρικό εμπόριο, με το κλείσιμο των ελληνο-βουλγαρικών συνοριακών διελεύσεων, από τους διαμαρτυρόμενους έλληνες αγρότες.

Ο Μπορίσοφ, που, εν ολίγοις, θεωρείται ...υπεύθυνος για τα ελληνικά μπλόκα, εξ αιτίας των άριστων σχέσεων που έχει με την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε πως κάθε μέρα προσπαθεί για κάποια ...ευρωπαϊκή επέμβαση:

«Κάθε μέρα επικοινωνώ με την Κομισιόν και την ελληνική κυβέρνηση και τους εξηγώ συνεχώς ότι όλη η υπόθεση πρέπει να διευθετηθεί σύντομα».

Τα μέλη της Εθνικής Ένωσης Βουλγαρικών Επιχειρήσεων υποστηρίζουν τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του προβλήματος του αποκλεισμού των βουλγαρο-ελληνικών συνόρων δια της διπλωματικής οδού.

Έτσι, τουλάχιστον, δήλωσαν εκπρόσωποι της ένωσης σε συνάντηση που είχαν με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό.

Οι ίδιοι ανέλαβαν την υποχρέωση, προς το παρόν, να μην προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά αν το πρόβλημα δεν λυθεί σύντομα από την ελληνική πλευρά, είναι έτοιμοι, κι αυτοί, να αποκλείσουν τους συνοριακούς σταθμούς σε όλη τη χώρα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος-BNΡ(Българско национално радио)