Σερβία: Διαμαρτυρία Δημοσιογράφων κατά Μουσουλμάνων


Ιούνιος 28, 2010

Με έντονη διαμαρτυρία αντέδρασαν οι εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Ένωσης Σέρβων Δημοσιογράφων (NUNS) κατά της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ισλαμικής Κοινότητας της Σερβίας να μποϋκοτάρει την εφημερίδα «Blic».

Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα , οι μουσουλμάνοι της Σερβίας ζητούν αποζημίωση από τη σερβική εφημερίδα 100 εκατ. ευρώ για προσβολή του ισλαμιστή ηγέτη τους.

«Η Ανεξάρτητη Ένωση των Δημοσιογράφων θεωρεί ότι η αντίδραση της Ισλαμικής Κοινότητας της Σερβίας, στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας των εφημερίδων με την άσκηση πιέσεων επί των μέσων ενημέρωσης»,- αναφέρει σε δήλωση της.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης υπενθύμισε ότι το φωτομοντάζ που δημοσιεύθηκε στις σελίδες της αναφερόμενης εφημερίδας, που έχει σαφή επισήμανση ότι στις σελίδες αυτές εμπεριέχεται χιουμοριστικό και σατιρικό περιεχόμενο, πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη διάθεση.

Η NUNS, δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά την ενδεχόμενη δικαστική διαδικασία, κατά των συναδέλφων του ‘Blic’ και θα παράσχει την υποστήριξη της, επειδή η πιθανή ετυμηγορία θα μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνη πρακτική κατά την οποία θα απαγορεύεται κάθε μορφή κριτικής.

Το «Blic» που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Σαββατοκύριακο είχε τη φωτογραφία του μουφτή της Ισλαμικής Κοινότητας στη Σερβία Muamer Zukorlić, όπου τον δείχνει να σφίξει το χέρι του Πάπα Βενέδικτο XVI ντυμένο με ράσα ορθόδοξου και με σταυρό στο κεφάλι.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος